Cu ce se curăță argintul în doar 10 secunde?

Cu ce se curăță argintul în doar 10 secunde?

Dacă ai achiziționat bijuterii de argint de-a lungul timpului, cu siguranță ți-ai pus întrebarea cu ce se curăță argintul. Schimbarea nuanței sale nu este un produs al oxidării argintului, ci al reacției sale cu hidrogenul sulfurat prezent în mediu. Cel care se oxidează (ruginește) este cuprul sau zincul prezente in aliaj. Cu toate acestea, pătarea poate fi remediată printr-o curățare atentă cu produse de curățare argint profesionale, pe care le vom prezenta în acest articol sau printr-o metodă ecologică

Dar să începem cu începutul.

 

Ce este argintul 925?

 

Un aliaj între argint pur în proporție de 92,5% și cupru, zinc sau nichel în restul de 7,5%. Acest aliaj este mult mai durabil decât argintul pur și astfel se folosește în bijuterii și alte obiecte din argint. Dezavantajul principal este că argintul 925 se pătează mai ușor decât argintul pur. Argintul pur formează o pojghiță de culoare neagră din cauza expunerii la aer (hidrogen sulfurat), așa cum am aflat deja. Metalele prezente în argintul 925 (cupru, zinc sau nichel) grăbesc formarea peliculei de culoare neagră-gălbui pe suprafața bijuteriilor. De aceea, ele trebuie îngrijite corespunzător cu produse curățare argint profesionale.

 

Cum se curăță argintul cu produse profesionale?

 

Singurul dezavantaj al argintului 925 este că se pătează în contact cu aerul și umezeala, după cum am aflat deja. Chiar și cele mai valoroase bijuterii din argint necesită o curățare regulată. Utilizarea produselor cosmetice, clorul din apă și pH-ul pielii pot contribui și ele la diminuarea luciului bijuteriei din argint 925. Vestea bună este că putem avea bijuterii strălucitoare ca în prima zi, în doar câteva secunde! Pare incredibil, nu-i așa? Iată pașii pe care îî avem de urmat:

cu-ce-se-curata-argintul
 

Pasul 1 - folosește loțiunea profesională de curățat argintul

 

Dacă argintul este foarte pătat, atunci primul pas este de a folosi crema Hagerty de curățare a produselor din argint.  Aceasta este mai puțin abrazivă și se poate aplica ușor cu ajutorul unui burete sau a unei periuțe moi pe suprafața bijuteriilor. Frecați până se formează spuma. Lăsați spuma să acționeze 5-10 secunde. Clătiți în profunzime bijuteriile cu apă călduță și uscați-le cu o cârpă moale. Se poate folosi și pe bijuteriile placate cu argint sau ornate cu pietre semiprețioase, evitând gemele.  Formula conține R-22, soluția de prevenire a petelor exclusivă de la Hagerty. Asigură-te că porți mănuși și că urmezi instrucțiunile furnizate de producător.

cum-se-curata-argintul
 

Pasul 2 - folosește soluția prin scufundare a argintului


Pentru a răspunde complet la întrebarea cu ce se curăță argintul, îți prezentăm și o a doua variantă - soluția Hagerty de curățat argintul, prin scufundare. Tu alegi metoda care ți se potrivește cel mai bine, ambele fiind la fel de eficiente. Uneori este nevoie atât de loțiune, cât și de soluție pentru a îndepărta murdăria de pe cele mai pretențioase bijuterii. Folosește soluția Hagerty pe bază de scufundare a bijuteriei de argint, care se bazează pe un proces chimic pentru a îndepărta rapid cele mai dificile pete. Va înlătura oxidarea din crăpăturile și modelele mai complicate de bijuterii, care sunt imposibil de curățat cu o lavetă sau cu loțiunea mai sus menționată. Acest produs nu este indicat pentru bijuterii cu pietre prețioase sau semiprețioase, deoarece poate slăbi adezivul folosit pentru fixarea pietrelor. Cum se curăță argintul mai precis? Bijuteria se așează în coșulețul de plastic care însoțește soluția, apoi se scufundă pentru 5-10 secunde. La final, se clătește cu apă câlduță și se șterge cu o lavetă moale. Vezi video mai jos:

 


Pasul 3 - utilizează laveta de lustruit argintul
 

Cu ce se curăță argintul rapid? După ce ai urmat pasul 1 sau/și 2, șterge bijuteriile de argint cu o mini-laveta specială pentru redarea luciului metalelor prețioase (argint, aur, platină). După fiecare utilizare a bijuteriilor, înainte să le așezi în cutiuțele destinate lor, este bine să le ștergi cu mini-laveta Hagerty, pe care noi o îndrăgim. Astfel, vei îndepărta urmele de transpirație, umezeală, produse cosmetice, iar luciul bijuteriilor tale de argint se va menține o perioadă îndelungată de timp. Freacă bijuteriile în profunzime cu această lavetă tratată chimic. Poți să o folosești în rânduri repetate, fără să o speli, pentru a nu deteriora substanța active cu care este impregnată. 

 

Cu ce se mai poate curăța argintul acasă?

  

Dacă te întrebi cum se curăță argintul într-un mod ecologic, la tine acasă, citește în continuare. Poate ai auzit de această soluție de pe internet sau de la prieteni sau ai folosit-o chiar tu. Este o soluție preparată chiar de tine, cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Îți recomandăm să o folosești doar în cazul în care bijuteriile de argint nu sunt foarte înnegrite și dacă nu sunt ornate cu pietre prețioase sau semiprețioase. Pietrele fixate cu adezivi nu trebuie supuse acestui proces de curățare. Adezivii solubili în apă se pot dizolva, iar cei insolubili în apă se pot înmuia și slăbi. De asemenea, majoritatea autorităților recomandă să nu introduceți chihlimbarul și coralul în bicarbonat de sodiu sau apă fierbinte.

Taie o bucată de folie de aluminiu care acoperă fundul unui bol din sticlă sau ceramică. Plasează lănțișorul de argint sau bijuteria pe folia de aluminiu. Apoi toarnă o cană de apă fierbinte în vas și adaugă următoarele:

  • 1 lingură de sare

  • 1 lingură bicarbonat de sodiu

  • 1 lingură detergent de vase (sau săpun lichid)


Lasă bijuteriile în soluție 10 minute, apoi scoate-le și clătește-le cu apă. Șterge-le cu o lavetă moale din microfibră.

 

Cum previi oxidarea și înnegrirea argintului?

 

Bineînțeles, nu ar fi nevoie să îndepărtezi pătarea argintului dacă nu s-ar acumula. Pentru a preveni deteriorarea și oxidarea, trebuie să înțelegi mai întâi cauzele. Așa cum am menționat mai devreme, înnegrirea argintului 925 este producția de sulfură de argint pe suprafața acestuia. Reacția are loc într-o peliculă subțire de apă pe suprafața argintului. Când umiditatea atinge 70-80%, așa cum s-ar putea întâmpla într-un eveniment în aer liber sau când introducem bijuteriile în apă, reacția de înnegrire se accelerează dramatic. Impuritățile din aer, inclusiv sulfurile organice, oxidul de azot și clorul accelerează, de asemenea, reacția de înnegrire a argintului. Din fericire, acestea apar în mod normal în concentrații scăzute. Sărurile din transpirația umană și expunerea la produse chimice sau cosmetice a argintului sunt mult mai frecvente și pot reacționa cu argintul pentru a produce clorură de argint. Clorura de argint este de obicei albă, dar poate deveni închisă la culoare atunci când este amestecată cu murdărie.

Acum, că ai aflat care sunt cauzele pătării argintului, este mai ușor să înțelegi ce ai de făcut:

  • Păstrează bijuteriile de argint într-o cutie, ferite de lumină 

  • Așează pachetele de silicagel în cutiile de bijuterii pentru a reduce umiditatea

  • Dacă poluarea este o problemă în zona dvs., luați în considerare depozitarea argintului cu adsorbanți chimici, cum ar fi oxidul de zinc sau pulbere de cărbune activ.

  • Șterge argintul cu o cârpă moale după fiecare utilizare pentru a îndepărta murdăria

  • Nu purta bijuterii de argint la duș sau în piscină

 

Sperăm că ți-am oferit un răspuns clar la întrebarea cum și cu ce se curăță argintul la tine acasă. Atunci când este îngrijit corespunzător, argintul va arăta grozav astăzi, mâine și peste 10 ani! Mai cunoști și alte metode de curățare? Împărtășește-le cu noi în comentarii.

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!