Totul despre cele 7 chakre: Vindecarea fizică si emoțională

Totul despre cele 7 chakre: Vindecarea fizică si emoțională
Dacă ați urmat vreodată o clasă de yoga, meditație, sau o sesiune de vindecare energetică, fără îndoială ați auzit despre cele 7 chakre și rolul pe care acestea îl joacă în fluxul de energie corporal. Este posibil să fi învățat, de asemenea, că este important să ai chakrele deschise sau deblocate. 

Dar ce sunt exact chakrele și cum îți afectează ele bunăstarea fizică și emoțională? În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra celor 7 chakre principale. De asemenea vom explica impactul pe care acești centri energetici îl pot avea asupra minții și corpului tău, plus cum să le ții „deschise” pentru a promova bunăstarea fizică, mentală și emoțională.
 

Ce sunt chakrele?


În sanscrită, cuvântul „chakra” înseamnă „disc” sau „roată” și se referă la centrii energetici din corpul omenesc. Aceste discuri de energie care se rotesc corespund anumitor fascicule nervoase și organe majore. Pentru a funcționa bine, chakrele trebuie să rămână deschise sau echilibrate. Dacă sunt blocate, este posibil să aveți simptome fizice sau emoționale legate de o anumită chakră.

Există 7 chakre principale aflate de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare dintre acestea are un număr corespunzător, un nume, o culoare, o zonă specifică a coloanei vertebrale, de la sacrum până la coroana capului și un impact asupra sănătății.

Unii cred că avem cel puțin 114 chakre diferite în corp, însă cele la care se face referire cel mai des sunt cele 7 chakre principale, pe care le vom explora mai jos.
 

Care sunt cele 7 chakre și ce culori au ele?


cele 7 chakre culori

Sistemul chakrelor se referă la centrii energetici pe care îi avem în corpul nostru. Există șapte chakre majore, fiecare situată într-o locație specifică de-a lungul coloanei vertebrale. Motivul pentru care chakrele au culori este că fiecare culoare este asociată cu o frecvență unică de energie. Când chakrele funcționează corect, energia curge liber, iar culoarea corespunzătoare este vibrantă și clară. Cu toate acestea, atunci când există un blocaj sau un dezechilibru într-o chakră, energia este perturbată, iar culoarea corespunzătoare poate părea estompată. Să ne uităm la fiecare mai în detaliu:
 • Chakra rădăcină
Chakra radacina, sau Muladhara, este situată la baza coloanei vertebrale și are culoarea roșie. Ea îți oferă o bază pentru viață și te ajută să te simți împământat(ă) și capabil(ă) să faci față provocărilor. Chakra rădăcină este responsabilă pentru sentimentul tău de securitate și stabilitate.
 • Chakra sacrală
Chakra sacră, sau Svadhisthana, este situată chiar sub buric si are culoarea portocalie. Această chakră este responsabilă pentru energia ta sexuală și creativă. Este, de asemenea, legată de modul în care te raportezi la emoțiile tale, precum și la emoțiile celorlalți.
 • Chakra plexului solar
Chakra plexului solar, sau Manipura, este situată în zona stomacului tău și are culoarea galbenă. Este responsabilă pentru încredere și stima de sine, precum și pentru că te ajută să te simți în controlul vieții tale.
 • Chakra inimii
Chakra inimii, sau Anahata, este situată lângă inima ta, în centrul pieptului tău. Nu este o surpriză faptul că chakra inimii se referă la capacitatea noastră de a iubi și de a arăta compasiune.
 • Chakra gâtului
Chakra gâtului, sau Vishuddha, este situată în gâtul tău si are culoarea albastră. Această chakră are de-a face cu capacitatea noastră de a comunica verbal.
 • Chakra al treilea ochi
Chakra celui de al treilea ochi de culoare indigo, sau Ajna, este situată între sprâncene. Puteți mulțumi acestei chakre pentru un instinct puternic. Asta pentru că al treilea ochi este responsabil cu intuiția. Este, de asemenea, legat de imaginație.
 • Chakra coroanei
Chakra coroanei, sau Sahasrara, este situată în vârful capului si are culoarea violet. Aceasta reprezintă conexiunea ta spirituală cu tine însuți, cu ceilalți și cu universul. De asemenea, joacă un rol în scopul vieții tale.

 

Chakre blocate sau dezechilibrate


cele 7 chakre si yoga
Există o varietate de motive pentru care centrii tăi energetici pot fi blocați sau nu funcționează așa cum ar trebui. Stardust spune că bunăstarea emoțională vă poate influența echilibrul energetic și, potențial, să-l dea peste cap, mai ales dacă nu sunteți „capabil(ă) să eliberați emoțiile”. După cum explică ea, „De aceea este important să rezolvăm problemele, deoarece emoțiile persistente pot crea blocaje”.

Diane Malaspina, PhD, specialist în terapie si medicina yoga, spune că preferă să considere chakrele dezechilibrate și nu blocate: „Poate exista o epuizare a fluxului de energie sau prea multă activitate energetică într-o chakră – fiecare se va manifesta cu rezultate diferite”, a explicat ea. Când o chakră are un nivel scăzut de energie veți avea dificultăți în exprimarea calităților specifice asociate cu acea chakră. Dimpotrivă, când o chakră este hiperactivă, a spus Malaspina, calitățile sunt o forță dominantă în viața acelei persoane.

Acest lucru poate avea atât efecte fizice, cât și emoționale. De exemplu, prima chakră este despre securitate, supraviețuire și fundamentul vieții noastre. Dacă blocată (mai puțin activă), poate apărea depresia și starea de nesiguranță. Dacă există prea multă energie aici, aceasta poate apărea ca neînfricare fără precauție.

Atunci când experimentăm mult stres, fizic sau mental, acesta poate duce la dezechilibrul uneia sau mai multor chakre. Obișnuințele personale, cum ar fi alinierea fizică sau postura proastă, consumul de alimente nesănătoase sau comportamentul autodistructiv pot determina blocarea unei chakre. Și în timp ce fiecare chakră are propriile sale proprietăți distincte, ele funcționează ca un sistem, ceea ce înseamnă că dacă una este dezechilibrată, atunci le afectează pe toate celelalte. Dezechilibrul prelungit vă poate afecta sănătatea și bunăstarea generală - dar, din fericire, există modalități de a vă debloca chakrele și de a permite pranei să curgă liber.

 

Cum poți debloca chakrele?


deblocare chakre

Semnele chakrelor blocate sau dezechilibrate includ totul, de la dureri de cap și ceață cerebrală până la lipsa de inspirație. Pentru a debloca chakrele, trebuie mai întâi să conștientizați rădăcina problemei și să lucrați eficient asupra chakrei afectate. O modalitate excelentă de a promova echilibrul într-o chakră este de a crea alinierea în corpul tău fizic prin posturi de yoga și practici meditative. „Odată ce blocajele sunt îndepărtate, putem crește fluxul de energie din corp folosind tehnici de vindecare energetică și putem lucra la activarea chakrei respective”, spune Garcia - practician holistic certificat.

Yoga și meditația nu sunt singurele moduri de a vă debloca sau alinia chakrele. Potrivit Stardust, „Cristaloterapia, reiki, purtarea de bijuterii cu pietre semipretioase și îmbrățișarea copilului interior prin terapia de regresie pot ajuta”. 

 

Ce pietre și cristale sunt bune pentru activarea celor 7 chakre?


Cristalele vindecătoare devin din ce în ce mai populare. Oamenii folosesc pietre prețioase pentru a echilibra energiile și a deveni mai în armonie cu corpul și mintea lor.

Cristalele au fost folosite de mii de ani în vindecare si pentru a beneficia de puteri magice și spirituale. Deși nu există dovezi care să arate că vindecarea cu cristale funcționează și nu este o formă de medicament, tot mai mulți oameni sunt deschiși să încerce posibilele beneficii pe care le aduc cristalele.

In functie de culorile chakrelor si de semnificația acestora, putem alege pietre si cristale benefice, care să le ajute la echilibrare și deblocare.
 • Pietre relevante pentru chakra rădăcină: ​​granat, onix negru, piatra sângelui, jasp roșu, coral, hematit, agat, turmalina neagră. Explorează colectia de bijuterii pentru chakra radacina.
 • Pietre relevante pentru chakra sacrală: carneol, agat portocaliu, calcit portocaliu, citrin, chihlimbar. Vezi colecția de bijuterii pentru chakra sacrala.
 • Pietre relevante pentru chakra plexului solar: citrin, topaz imperial, piatra soarelui, calcit galben, ochi de tigru. Vezi colecția de bijuterii pentru chakra plexului solar .
 • Pietre relevante pentru chakra inimii: cuarț roz, rodocrozit, malachit, smarald, turmalină verde si roz, jad și calcit verde. Explorează colectia de bijuterii pentru chakra inimii.
 • Pietre relevante pentru chakra gâtului: lapis lazuli, turcoaz, safir, acvamarin, azurit, sodalit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra gatului.
 • Pietre relevante pentru chakra celui de al treilea ochi: ametist, iolit, obsidian negru, lapis lazuli, fluorit violet, cianit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra celui de-al 3-lea ochi.
 • Pietre relevante pentru chakra coroană: cuarț de stâncă, ametist, piatra lunii, selenit, labradorit, tanzanit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra coroana.

Bijuterii si copaci Feng Shui pentru activarea celor 7 chakre

Înscrie-te gratuit la newsletter

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele.
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!