Pentru comenzi mai mari de 200 lei >> COD 15% REDUCRE : IEPURAS15 >> In plus, primesti 10 % inapoi in puncte de fidelitate!

Totul despre cele 7 chakre: Vindecarea fizică si emoțională

Totul despre cele 7 chakre: Vindecarea fizică si emoțională
Dacă ați urmat vreodată o clasă de yoga, meditație, sau o sesiune de vindecare energetică, fără îndoială ați auzit despre cele 7 chakre și rolul pe care acestea îl joacă în fluxul de energie corporal. Este posibil să fi învățat, de asemenea, că este important să ai chakrele deschise sau deblocate. Dar ce sunt chakrele și cum îți afectează ele bunăstarea fizică și emoțională? În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra celor 7 chakre principale, ce culori au chakrele și cum le putem activa atunci când sunt blocate. De asemenea, vom explica impactul pe care acești centri energetici îl pot avea asupra minții și corpului tău, plus cum să le ții „deschise” pentru a promova bunăstarea fizică, mentală și emoțională.
 
CUPRINS
1. Ce sunt cele 7 chakre?
2. Care sunt cele 7 chakre principale si ce culori au ele
3. Care este cea mai importanta chakra
4. Chakre blocate - tabelul cu boli ascoiate cu chakrele inchise
5. Cum se pot debloca si vindeca cele 7 chakre ale corpului uman
6. Pietre si cristale pentru vindecarea chakrelor
7. Cele 7 chakre - gand final

 

Ce sunt cele 7 chakre?


În sanscrită, cuvântul „chakra” înseamnă „disc” sau „roată” și se referă la centrii energetici din corpul omenesc. Aceste discuri de energie care se rotesc corespund anumitor fascicule nervoase și organe majore. Pentru a funcționa bine, chakrele trebuie să rămână deschise sau echilibrate. Dacă sunt blocate, este posibil să aveți simptome fizice sau emoționale legate de o anumită chakră.

Există 7 chakre principale aflate de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare dintre acestea are un număr corespunzător, un nume, o culoare, o zonă specifică a coloanei vertebrale, de la sacrum până la coroana capului și un impact asupra sănătății.

Unii cred că avem cel puțin 114 chakre diferite în corp, însă cele la care se face referire cel mai des sunt cele 7 chakre principale, pe care le vom explora mai jos.
 

Care sunt cele 7 chakre principale și ce culori au ele?


cele 7 chakre culori

Sistemul chakrelor se referă la centrii energetici pe care îi avem în corpul nostru. Există șapte chakre majore, fiecare situată într-o locație specifică de-a lungul coloanei vertebrale. Motivul pentru care chakrele au culori este că fiecare culoare este asociată cu o frecvență unică de energie. Când chakrele funcționează corect, energia curge liber, iar culoarea corespunzătoare este vibrantă și clară. Cu toate acestea, atunci când există un blocaj sau un dezechilibru într-o chakră, energia este perturbată, iar culoarea corespunzătoare poate părea estompată. Să ne uităm la fiecare mai în detaliu:
 
  • CHAKRA RĂDĂCINĂ
Chakra radacina, sau Muladhara, este situată la baza coloanei vertebrale, între anus și aparatul genital. Ea îți oferă o bază pentru viață și te ajută să te simți împământat(ă) și capabil(ă) să faci față provocărilor. Chakra rădăcină este responsabilă pentru sentimentul de securitate și stabilitate.
Culori asociate cu chakra 1: roșu, maro.
Planeta: Marte
Element subtil: PĂMÂNT
Simbol: floarea de lotus cu patru petale
Organe si functii controlate: excreție, aparat genital, orientare in spațiu, oase, încheieturi, picioare, dinți, unghii, intestin gros, functii legate de supraviețuire
Simț: miros
 
  • CHAKRA SACRALĂ
Chakra sacrala, sau Svadhisthana, este situată sub ombilic cu trei degete. Această chakră este responsabilă pentru energia ta sexuală și creativă. Este, de asemenea, legată de modul în care te raportezi la emoțiile tale, precum și la emoțiile celorlalți.
Culori asociate cu chakra 2: portocaliu, roșu aprins.
Planeta: Mercur
Element subtil: APA
Simbol: floarea de lotus cu șase petale
Organe si functii controlate: toate lichidele din corp, rinichi, prostată, organe sexuale, gestația, zona șoldurilor, funcții legate de plăcere și sexualitate
Simț: gust
 
  • CHAKRA PLEXULUI SOLAR
Chakra plexului solar, sau Manipura, este situată în zona stomacului tău, deasupra ombilicului cu patru degete. Este responsabilă pentru încrederea și stima de sine, dar și cu sentimentul de a fi în controlul vieții tale.
Culori asociate cu chakra 3: galben, auriu.
Planeta: Soare
Element subtil: FOC
Simbol: floarea de lotus cu zece petale
Organe si functii controlate: pancreas, stomac, ficat, splină, eliminare toxine, insulina, funcții legate de digestie
Simț: văz
 
  • CHAKRA INIMII
Chakra inimii, sau Anahata, este situată lângă inima ta, în centrul pieptului tău. Nu este o surpriză faptul că chakra inimii se referă la capacitatea noastră de a iubi și de a arăta compasiune.
Culori asociate cu chakra 4: verde, roz.
Planeta: Venus
Element subtil: AER
Simbol: floarea de lotus cu douăsprezece petale
Organe si functii controlate: inimă, plămâni, sâni, brațe, sânge, sistem imunitar, funcția iubirii
Simț: tactil
 
  • CHAKRA GÂTULUI
Chakra gâtului, sau Vishuddha, este situată în zona gâtului, în dreptul glandei tiroide. Această chakră are de-a face cu capacitatea noastră de a comunica verbal.
Culori asociate cu chakra 5: albastru deschis, turcoaz.
Planeta: Jupiter
Element subtil: ETER
Simbol: floarea de lotus cu șaisprezece petale
Organe si functii controlate: gât, urechi, nas, gură, corzi vocale, tiroida, funcții legate de comunicare
Simț: auz
 
  • CHAKRA CELUI DE-AL TREILEA OCHI
Chakra celui de al treilea ochi sau Ajna, este situată între sprâncene, deasupra rădăcinii nasului. Puteți mulțumi acestei chakre pentru un instinct puternic. Asta pentru că al treilea ochi este responsabil cu intuiția și imaginația.
Culori asociate cu chakra 6: indigo, albastru inchis.
Planeta: Saturn
Element subtil: LUMINA
Simbol: două petale de lotus pe marginea unui cerc.
Organe si functii controlate: ochi, creierul mic, hipofiza, funcții de receptare directă
Simț: toate simțurile
 
  • CHAKRA COROANEI
Chakra coroanei, sau Sahasrara, este situată în vârful capului. Aceasta reprezintă conexiunea spirituală cu sinele superior, cu ceilalți oameni și cu universul. De asemenea, joacă un rol în scopul vieții tale.
Culori asociate cu chakra 7: alb, violet.
Planeta: LUNA
Element subtil: neaplicabil
Simbol: floarea de lotus cu o mie de petale
Organe si functii controlate: creier (ambele emisfere), întregul corp, corpurile subtile, funcția de uniune

 

Care este cea mai importantă chakra?


În sistemele tradiționale de credințe legate de chakre, este dificil să se stabilească o ierarhie strictă de importanță, deoarece fiecare din cele 7 chakre joacă un rol esențial în echilibrul și sănătatea generală a ființei umane. Cu toate acestea, mulți consideră Chakra Inimii (Anahata) ca fiind cea mai importantă sau centrală, datorită poziției sale intermediare între cele trei chakre inferioare, legate de lumea materială, și cele trei superioare, legate de aspectele spirituale și mentale ale existenței.


Chakre blocate - tabelul cu boli ascoiate cu chakrele inchise


cele 7 chakre si yoga
Există o varietate de motive pentru care chakrele pot fi blocate sau să nu funcționeze corect. Stardust spune că bunăstarea emoțională vă poate influența echilibrul energetic și să-l dea peste cap, mai ales dacă nu sunteți „capabil(ă) să eliberați emoțiile”. După cum explică ea, „De aceea este important să rezolvăm problemele, deoarece emoțiile persistente pot crea blocaje”.

Diane Malaspina, PhD, specialist în terapie si medicina yoga, spune că preferă să considere chakrele dezechilibrate și nu blocate: „Poate exista o epuizare a fluxului de energie sau prea multă activitate energetică într-o chakră – fiecare se va manifesta cu rezultate diferite”, a explicat ea. Când o chakră are un nivel scăzut de energie veți avea dificultăți în exprimarea calităților specifice asociate cu acea chakră. Dimpotrivă, când o chakră este hiperactivă, a spus Malaspina, calitățile sunt o forță dominantă în viața acelei persoane.

Acest lucru poate avea atât efecte fizice, cât și emoționale. De exemplu, prima chakră este despre securitate, supraviețuire și fundamentul vieții noastre. Dacă blocată (mai puțin activă), poate apărea depresia și starea de nesiguranță. Dacă există prea multă energie aici, aceasta poate apărea ca neînfricare fără precauție.

Atunci când experimentăm mult stres, fizic sau mental, acesta poate duce la dezechilibrul uneia sau mai multor chakre ale corpului. Obișnuințele personale, cum ar fi alinierea fizică sau postura proastă, consumul de alimente nesănătoase sau comportamentul autodistructiv pot determina blocarea unei chakre. Și în timp ce fiecare chakră are propriile sale proprietăți distincte, ele funcționează ca un sistem, ceea ce înseamnă că dacă una este dezechilibrată, atunci le afectează pe toate celelalte. Dezechilibrul prelungit vă poate afecta sănătatea și bunăstarea generală - dar, din fericire, există modalități de a vă debloca chakrele și de a permite pranei să curgă liber.

Vezi mai jos tabelul cu bolile asociate cu chakrele închise:


tabel boli chakre inchise


Este important să subliniem că aceste asocieri dintre chakre închise și posibile boli sunt concepte spirituale și pot avea interpretări diferite în funcție de perspectiva culturală. În plus, în timp ce se poate crede că blocarea sau închiderea unei chakre poate contribui la anumite probleme de sănătate, este întotdeauna recomandabil să căutați îndrumare medicală profesională pentru orice problemă de sănătate fizică sau mentală. Terapiile energetice ar trebui să fie considerate suplimentare și nu substituții pentru tratamentul medical adecvat.
 

Cum se pot debloca si vindeca cele 7 chakre ale corpului uman?


deblocare chakre

Semnele chakrelor blocate sau dezechilibrate includ totul, de la dureri de cap și ceață cerebrală până la lipsa de inspirație. Pentru a vindeca chakrele, trebuie mai întâi să conștientizați rădăcina problemei și să lucrați eficient asupra chakrei afectate. O modalitate excelentă de a promova echilibrul într-o chakră este de a crea alinierea în corpul tău fizic prin posturi de yoga și practici meditative. „Odată ce blocajele sunt îndepărtate, putem crește fluxul de energie din corp folosind tehnici de vindecare energetică și putem lucra la activarea chakrei respective”, spune Garcia - practician holistic certificat.

Yoga și meditația nu sunt singurele moduri de a debloca sau alinia chakrele. Potrivit Stardust, „Cristaloterapia, reiki, purtarea de bijuterii cu pietre semipretioase și îmbrățișarea copilului interior prin terapia de regresie pot ajuta”. 

Utilizarea culorilor în practicile de echilibrare a chakrelor poate implica vizualizarea culorilor celor 7 chakre în timpul meditației.  De asemenea, utilizarea cristalelor colorate asociate cu fiecare chakră a corpului uman, terapiile cu lumină colorată sau chiar purtarea hainelor sau a accesoriilor în culori corespunzătoare chakrelor încurajează echilibrul energetic și bunăstarea generală. Este important să rețineți că aceste practici nu înlocuiesc îngrijirea medicală adecvată, iar oricine explorează aceste tehnici ar trebui să o facă cu discernământ și să caute sfatul unui profesionist calificat înainte de a începe orice formă de terapie energetică.

 

Pietre și cristale pentru vindecarea chakrelor


Cristalele vindecătoare devin din ce în ce mai populare. Oamenii folosesc pietre prețioase pentru a echilibra energiile și a deveni mai în armonie cu corpul și mintea lor.

Cristalele au fost folosite de mii de ani în vindecare si pentru a beneficia de puteri magice și spirituale. Deși nu există dovezi care să arate că vindecarea cu cristale funcționează și nu este o formă de medicament, tot mai mulți oameni sunt deschiși să încerce posibilele beneficii pe care le aduc cristalele.

In functie de culorile chakrelor si de semnificația acestora, putem alege pietre si cristale benefice, care să le ajute la echilibrare și deblocare.
  • Pietre relevante pentru chakra rădăcină: ​​granat, onix negru, piatra sângelui, jasp roșu, coral, hematit, agat, turmalina neagră. Explorează colectia de bijuterii pentru chakra radacina.
  • Pietre relevante pentru chakra sacrală: carneol, agat portocaliu, calcit portocaliu, citrin, chihlimbar. Vezi colecția de bijuterii pentru chakra sacrala.
  • Pietre relevante pentru chakra plexului solar: citrin, topaz imperial, piatra soarelui, calcit galben, ochi de tigru. Vezi colecția de bijuterii pentru chakra plexului solar .
  • Pietre relevante pentru chakra inimii: cuarț roz, rodocrozit, malachit, smarald, turmalină verde si roz, jad și calcit verde. Explorează colectia de bijuterii pentru chakra inimii.
  • Pietre relevante pentru chakra gâtului: lapis lazuli, turcoaz, safir, acvamarin, azurit, sodalit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra gatului.
  • Pietre relevante pentru chakra celui de al treilea ochi: ametist, iolit, obsidian negru, lapis lazuli, fluorit violet, cianit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra celui de-al 3-lea ochi.
  • Pietre relevante pentru chakra coroană: cuarț de stâncă, ametist, piatra lunii, selenit, labradorit, tanzanit. Vezi colectia de bijuterii pentru chakra coroana.

 


Cele 7 chakre - gând final


În concluzie, cunoașterea și înțelegerea celor șapte chakre principale pot fi o resursă valoroasă în călătoria noastră către echilibrul și vindecarea interioară. Aceste vortexuri energetice sunt considerate a fi puncte de conexiune între corpul fizic, minte și spirit și au o influență profundă asupra stării noastre de sănătate. De la chakra rădăcină, care ne ține conectați la lumea fizică și ne oferă stabilitate, până la chakra coroanei, care ne conectează cu divinul și cu înțelepciunea universală, fiecare chakră are un rol unic și esențial în echilibrarea și armonizarea întregii noastre ființe. Prin conștientizarea și lucrul cu energiile putem cultiva o mai mare conștientizare de sine, o sănătate mai bună și o viață mai împlinită în toate aspectele. 

Înscrie-te gratuit la newsletter

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele.
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 10-16

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!