Tipuri de brățări - cele mai noi tendințe!

Tipuri de brățări - cele mai noi tendințe!

1. Brățări cu mărgele din pietre semiprețioase 

 

Una dintre cele mai recente tendințe în modă, când vine vorba de accesorii, este purtarea uneia sau a mai multor brățări pietre semiprețioase care să ne reprezinte. O singură brățară poate fi purtată la un moment dat sau mai multe brățări cu pietre pot fi stivuite împreună pe aceeași mână. Acestea sunt realizate, de obicei, din mărgele sferice cu aceeași dimensiune, înșirate pe un fir elastic, care poate aluneca ușor peste mână. Uneori este vorba de material alb simplu, iar alteori mărgelele pot fi înșirate pe șnur colorat, care se potrivește cu nuanța pietrelor.

De exemplu, mărgelele de citrin pot fi înșirate pe material galben. Pentru pietrele translucide până la transparente, firul colorat funcționează bine, în timp ce pietrele semiprețioase opace nu permit luminii să pătrundă, așadar firul de dedesubt este invizibil. Mărgelele din cadrul unei brățări variază ca mărime, de la sfere destul de delicate la sfere mari, iar diametrul găurilor perforate diferă în consecință. Suprafața mărgelelor din pietre semiprețioase poate fi fațetată sau netedă. De asemnenea, ultimul trend în brățări cu pietre din mărgele prezintă închizătoare din argint, care au un aspect mai elegant decât brățările elastice.

În concluzie, brățările cu mărgele din pietre semiprețioase pot fi purtate atât de către femei, cât și de către bărbați. Dacă îți plac pietrele colorate, poți alege din oferta de brățări Podoabele Mele accesorii lucrate manual de către artizani din India. Culorile pot fi chiar amestecate pe o singură brățară și schimbate atunci când se dorește puțină varietate. Pentru doamnele care preferă tonurile neutre, ochiul de tigru și cuarțul fumuriu sunt o alegere excelentă. Ochiul de tigru este potrivit și pentru brățări bărbați, la fel ca lapis lazuli, aventurinul și onixul negru.

bratara-margele-jaspÎn plus, pietrele de naștere sau pietrele semiprețioase zodiacale pot fi purtate ca brățări cu mărgele. De exemplu, pentru doamnele născute în luna iunie, piatra de naștere este piatra lunii. Carneolul este piatra zodiacală pentru zodia Fecioarei. Cu toate acestea, unele pietre de naștere sau pietre zodiacale pot să nu fie disponibile sub formă de brățări din mărgele.Cei născuți în aprilie sunt cei mai dezavantajați, deoarece  este puțin probabil să se găsească mărgele de diamant sau topaz! Cu toate acestea, Berbecii pot opta pentru brățări cu jasp roșu sau piatra sângelui - pietre secundare ale acestei zodii.

Nu în ultimul rând, brățările cu mărgele din pietre semiprețioase pot fi purtate pentru proprietățile lor metafizice. Fiecare cristal are anumite proprietăți, care ne poate îmbunătăți viața de familie și profesională. De exemplu, brățările cu aventurin verde sunt considerate că aduc noroc și stimulează sentimente pozitive de bunăstare, încredere în sine și calm. Pe de altă parte, brățările cu onix negru sunt apreciate pentru sprijinul lor în protecția împotriva energiilor negative de orice fel. În timp ce o brățară cu ametist te poate ajuta în relațiile romantice și în clarificarea obiectivelor tale.


2. Brățări stivuite

 

Brățările sunt mai ușor de stivuit decât colierele sau inelele, deoarece diferite grosimi și metale amestecate funcționează mai bine. De asemenea, brățările cu forme diferite se completează reciproc. De exemplu, brățările din argint cu pietre, brățările de tip manșetă și brățările tenis pot fi amestecate împreună. Ca să nu mai vorbim de brățări femei pentru glezne!  Brățările stivuite arată grozav purtate vara cu pantofi sau sandale, la plajă sau la club.

De reținut , atunci când dorim să purtăm mai multe brățări cu pietre semiprețioase pe aceeași mână, este de preferat ca pietrele să aibă aceeași duritate pe scara Mohs. De exemplu, o brățară cu pietre de turcoaz (duritate 5-6 pe scara Mohs) nu ar trebui purtată împurenă cu o brățară cu ametist sau alt tip de cuarț (duritate 7 pe scara Mohs). Pietrele cu o duritate mai mare pot zgâria pietrele cu duritate mai mică. De asemenea, cu cât pietrele au dimensiuni mai mici, cu atât pot fi purtate mai multe brățări una peste cealaltă. 

În încheiere, să nu uităm celebrul motto al designer-ului de modă Coco Chanel: „Simplitatea este cheia eleganței adevărate”, care obișnuia să se privească în oglindă și apoi să scoată cel puțin o bijuterie înainte de a părăsi casa. În ultima vreme, se pare că multe femei au ignorat acest sfat și au adăugat mai multe bijuterii înainte de a părăsi locuința. Brățările stivuite tind să fie concentrate pe o singură parte a corpului, încheitura mâinii. Așadar, rezumați-vă la a atrage atenția asupra unei zone de interes, fără a copleși întregul corp.
 

3. Brățări de tip manșetă

 

bratara-femei-mansetaDacă ai un buget mai mare și ești adepta unui look boho-chic elegant, poți opta pentru brățări argint femei de tip manșetă - brățări late, cu un spațiu care permite să fie introduse pe încheitura mâinii. Brățările manșete (cuff) sunt de obicei rigide și realizate din metale prețioase, cum ar fi argintul, aurul sau bronzul. Ele pot necesita mult material din cauza dimensiunilor lor, așa că este important să luați în considerare bugetul înainte de a alege metale prețioase pentru o brățară femei de acest tip. Brățările manșetă sunt populare în Asia, unde chiar și sugarii le poartă uneori. Brățările de jad sunt populare în China și unii cred că au proprietăți protectoare sau vindecătoare. 

În India, doamnele căsătorite poartă brățări de argint, aur sau sticlă, de obicei în perechi. Dacă o brățară de sticlă se sparge, se crede că acesta este un semn rău pentru cuplu. Culorile brățărilor au semnificații speciale, de exemplu, galbenul indică fericirea. Se spune că cea mai mică brățară care se potrivește pe mână va aduce cea mai mare bucurie. Miresele indiene poartă în mod tradițional mai multe brățări. Purtarea brățărilor stivuite este acum o tendință actuală populară în întreaga lume. 

Deoarece dimensiunea încheieturii mâinii variază de la persoană la persoană, este important să alegi mărimea corectă a brățării. Diametrul interior al brățării de tip manșetă trebuie să aibă aceeași măsură cu lungimea de la primul până la al patrulea deget al mâinii atunci când este plasată pe o suprafață plană. Este vital să verificați acest lucru pentru a evita dezamăgirea din cauza unei brățări prea strânse sau prea largi. Este o idee bună să porți brățara la încheietura mâinii pe care o folosești cel mai puțin. Astfel, dreptacii ar trebui să poarte brățări pe mâna stângă și vice versa.
 4. Brățări tennis

 

bratara-tennisDoamnele care duc un stil de viață activ, merită să ia în considerare un stil de brățară mai durabil, cum ar fi o brățara tennis (numită și „brățară în linie” din cauza liniei unice continue de pietre din jurul încheieturii). Acestea sunt special concepute cu zale robuste, lanțuri de siguranță și închizători pentru a preveni pierderea și ruperea atunci când faceți sport. O brățară tennis argint este o brățară formată dintr-un model simetric de diamante sau pietre semiprețioase, legate printr-un lanț subțire, de metal prețios. De obicei, pietrele incluse în aceste brățări au aceeași dimensiune, formă, culoare și claritate. 

Denumirea de brățară tennis vine de la  campionatul de tenis din S.U.A. 1987, când jucătoarea profesionistă de clasă mondială, Chris Evert, se afla în mijlocul unui meci extrem de competitiv, în timpul căruia brățara sa cu diamante a căzut de pe încheietura mâinii, ceea ce a determinat-o să solicite o pauză de joc. De atunci, brățara tenis a fost asociată de sportiva Chris Evert. Brățara cu diamante a fost recuperată când Evert a aflat că motivul dispariției ei s-a datorat ruperii clemei brățării. Acest lucru nu numai că i-a încurajat pe bijutieri să creeze închizători sigure pentru brățări femei, dar datorită popularității create de acest eveniment public notabil, brățările tennis au fost la o cerere mult mai mare.

Te întrebi cum să porți o brățară tenis femei? De fapt, a devenit o declarație la modă să porți atât un ceas, cât și o brățară tenis pe aceeași încheietură. Ceasul se poziționează mai sus pe braț decât brățara. Adăugarea unui ceas creează un stil elegant, oferindu-vă un avantaj la modă. Asigurați-vă că diamantele sau pietrele prețioase de pe brățara tenis se potrivesc cu cele ale ceasului.

Există posibilități infinite atunci când vine vorba de purtarea unei brățări femei. Fiecare ocazie, fie că este vorba de mersul la birou, de o activitate sportivă, sau de întâmpinat musafirii acasă, există câte o brățară potrivită pentru încheietura ta!

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!