Comenzile plasate în perioada 1.06 (dupa ora 15) - 5.06 vor fi expediate marti, 6 iunie.

Chihlimbar Natural Proprietati și Semnificatii

Chihlimbar Natural Proprietati și Semnificatii

Ce este chihlimbarul baltic? 


Lumea magică a chihlimbarului baltic ne duce cu gândul în urmă cu milioane de ani. Totul a inceput cu pădurile imense de pini din partea de nord a Europei. Când un copac se deteriora, rășina pe care o producea ca să iși vindece crengile bolnave se scurgea în frunzișul pădurii. De aici, era spălată de ploi si transportată de râuri spre Marea Nordului și Marea Baltică. În călătoria sa, rășina s-a întărit, conservând insectele si plantele întâlnite în cale. Astfel, a luat naștere ambra folosită în bijuterii cu chihlimbar din întreaga lume. Cu cât are mai multe incluziuni de insecte fosilizate, cu atât prețul chihlimbarului crește. Chihlimbarul baltic deține astfel o legătură puternică cu soarele și pământul, prin intermediul organismelor fosilizate din structura sa aurie. 
 

Ce culoare are chihlimbarul?


Una dintre cele mai importante proprietăți ale chihlimbarului natural este culoarea. El apare în natură într-o gamă largă de culori. Pe lângă popularul galben-portocaliu ca mierea de albine, ambra poate varia de la o culoare albicioasă, la un galben-lămâie pal sau de la maro, la aproape negru (rumanitul de Buzău). Alte culori mai puțin frecvente includ chihlimbar roșu, chihlimbar verde și chiar chihlimbar albastru, care este rar și foarte căutat. Chihlimbarul albastru este fluorescent și se găsește în Republica Dominicană. El se transformă în albastru la lumina naturală a soarelui sau în orice altă sursă de lumina, parțial sau total ultravioletă. Se găsesc aproximativ 100 kg de chihlimbar albastru pe an, ceea ce îl face să aibe un preț pe măsură.

S-ar putea să îți placă și articolul Lapis Lazuli Proprietati

culoare chihlimbar natural

Motivul pentru care există peste trei sute de nuanțe de chihlimbar natural sunt plantele și incluziunile care au influențat formarea rășinii fosilizate.
 

Proprietăți vindecatoare ale chihlimbarului natural

colier cu chihlimbar "Pietrele" de chihlimbar nu sunt pietre semiprețioase în sensul tradițional. Ele se încadrează în categoria pietrelor semiprețioase organice, alături de perle, fildeș și coral. Chihlimbarul se formează din apariția naturală în materia organică (rășina, plante, insecte), spre deosebire de formarea în roci și compuși minerali a majorității cristalelor. Conține frecvent un număr mare de bule de aer microscopice, permițându-i să plutească și să fie ușor transportat de râuri sau de mare. Știai că în apă sărată ambra plutește? 

Când se aplică frecare, chihlimbarul devine încărcat negativ și atrage particule ușoare, cum ar fi bucăți de paie, puf sau frunze uscate. Capacitatea sa de a produce electricitate statică i-a fascinat pe observatori din cele mai vechi timpuri. Proprietatea magnetică a chihlimbarului a dat naștere cuvântului electricitate: chihlimbarul (greacă, elektron) a fost folosit în primele experimente asupra electricității.

Semnificația spirituală și proprietățile chihlimbarului natural sunt extinse, motiv pentru care această piatră semiprețioasă este atât de râvnită. Unele dintre aceste proprietăți vindecătoare includ:

 

  • Echilibrarea emoțiilor
  • Eliminarea fricii
  • Dizolvarea negativității
  • Înțelepciune
  • Dezvoltarea răbdării
  • Ameliorarea durerilor de cap
  • Limpezirea minții
  • Creșterea imunității


Chihlimbarul este un purificator natural, apreciat pentru capacitatea sa de a atrage durerea și dezamăgirea din corpul fizic, precum și din minte și spirit, prin absorbția energiilor negative și transformarea lor în energie pozitivă. Acest lucru stimulează mecanismele proprii ale organismului de a se vindeca, sporește vitalitatea și ajută la regenerarea țesuturilor. De asemenea, sunt cunoscute proprietățile ambrei de curățare și reactivare a chakrelor, în special a chakrei sacrale și solare. 

S-ar putea să îți placă și articolul Smarald Proprietati


Semnificație chihlimbar

 

Semnificația chihlimbarului datează de câteva mii de ani. Cu toate acestea, cel mai popular sens al ambrei poate fi atribuit culturilor asiatice. Chihlimbarul baltic a fost considerat „sufletul tigrului”, o piatră a curajului. Semnificația spirituală a chihlimbarului este una de protecție. El este oferit călătorilor pentru a-i menține în siguranță în timpul călătoriilor lungi. De asemenea, chihlimbarul este un instrument excelent pentru purificarea mediului. Emite o energie strălucitoare, caldă, liniștitoare, propice sănătății și bunăstării

Grecii numeau chihlimbarul piatra „creată de soare”. Homer i-a lăudat strălucirea strălucitoare, iar egiptenii l-au îngropat în morminte pentru a avea noroc în viața de apoi. 


Rumanitul – chihlimbar de Buzău - cel mai valoros din lume


Rumanitul de Buzău din comuna Colți este cel mai preţios chihlimbar din lume. Valoarea este dată de vârsta acestuia (40-60 milioane ani) și de cele peste 160 de nuanțe pe care le prezintă. Rumanitul este unic în lume prin culoarea sa neagră. Gândiţi-vă că faimosul chihlimbar baltic este cu aproximativ 40 de mii de ani mai tânăr decât rumanitul. Din chihlimbarul de Colţi au fost realizate bijuterii pentru primele doamne ale statului (Elena Ceaușescu) şi o pipă dăruită lui Stalin.


rumanit Buzau
Sursa foto: turismbuzau.ro

Muzeul Chihlimbarului de la Colţi are în colecţia sa peste 300 de obiecte din rumanit. Piesa principală este un bulgăre de chihlimbar de aproape două kilograme, cea mai mare pepită de rumanit din lume! În expoziţie se mai află bijuterii din chihlimbar, care au conservate insecte în compoziția lor, despre care specialiştii spun că ar fi trăit cu 30-40 de milioane de ani în urmă. De asemenea, sunt expuse pietre semiprețioase, flori de mină și unelte folosite la prelucrarea rumanitului. 

Chihlimbarul natural oferă o fereastră tridimensională către ecosistemele preistorice, prin nenumăratele incluziuni de insecte și plante pe care le conține. Pietrele de chihlimbar sunt bogate în istorie, ușor de îngrijit și au proprietăți unice. Atât chihlimbarul baltic, cât și rumanitul au trecut testul timpului și continuă să fascineze oamenii de știință până în ziua de azi!

Alege o bijuterie cu chihlimbar din colecția Podoabele Mele și poartă cu mândrie piese unicat lucrate de artizani din India. Ce piese cu chihlimbar baltic natural ai dori să adaugi la colecția ta?
Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!