In perioada 23-31 mai ai până la 35% reducere + 10% înapoi în puncte de fidelitate la peste 200 de produse! Vezi oferta aici.

Lapis Lazuli Proprietati - Piatra Adevărului și a Înțelepciunii

Lapis Lazuli Proprietati - Piatra Adevărului și a Înțelepciunii

Numele lapis lazuli înseamnă „piatră albastră”, iar culoarea sa deosebită a atras atenția artiștilor de mii de ani. Pictorii măcinau piatra lapis lazuli pentru a obține ultramarin, un pigment albastru folosit în vopselele tempera pentru redarea cerului și a mărilor în lucrări, înainte de apariția vopselelor pe bază de ulei. Datorită nuanței sale uimitoare de albastru, brăzdat de puncte aurii, precum cerul înstelat, a fost considerată de către civilizațiile antice un dar de la zei și folosită în bijuterii cu lapis lazuli pe întreg mapamondul. Haide să aflăm cum a reușit să seducă de milenii o lume întreagă si care sunt principalele sale proprietati!
 

Lapis Lazuli Proprietati Fizice


Cele mai multe pietre semiprețioase sunt apreciate pentru proprietățile lor fizice, dintre care culoarea este cel mai important aspect. Când vine vorba de piatra lapis lazuli proprietati, cu cât este mai albastră, cu atât mai bine! O culoare uniformă, intensă de albastru, uneori cu subtonuri violete, este cea mai căutată. Lapis lazuli are aproape întotdeauna pete sau incluziuni de calcit alb și pirită aurie. Pietrele fără pete de calcit sunt evaluate la un preț mai mare, pe când cele cu incluziuni de pirită ("aurul prostului"), frumos răspândite pe suprafața pietrei, sunt mai valoroase.

Lapis Lazuli este o rocă, nu un mineral ca majoritatea pietrelor semiprețioase. Este un agregat de mai multe minerale, precum lazurit, pirita, calcit, feldspat, sodalit, diopsid și altele. Lazuritul este responsabil de culoarea albastră, iar în pietrele de calitate, conținutul său depășește 25%. Fiind o piatră semiprețioasă opacă, lapis lazuli este de cele mai mult ori șlefuită cabochon, sub formă ovală sau rotundă, atunci când este folosită în bijuterii. Duritatea pe scara Mohs este una medie, cuprinsă între 4-6 (in funcție de cât calcit și câtă pirită conține).

lapis-lazuli-proprietati


Lapis Lazuli Proprietati Metafizice

 

 

 • Lapis lazuli este o piatră cu proprietati excelente pentru directori, jurnaliști, avocați și psihologi, stimulând înțelepciunea și buna judecată în lumea practică.
 • creează noi idei pentru inventatori și scriitori. Această piatră semiprețioasă albastră te ajută în luarea deciziilor, mai ales dacă ai un rol de conducere. Cine nu are nevoie de înțelepciune în luarea deciziilor?
 • sporește abilitățile psihice și te va îndruma în călătoria ta spirituală.
 • stimulează dorința de cunoaștere, adevăr și înțelegere și ajută în procesul de învățare.
 • deschide și echilibrează chakra gâtului, fiind de un real ajutor în comunicare, eliminând teama de a vorbi în public.
 • te va învăța puterea cuvântului rostit, îmbunătățind comunicarea cu membrii familiei, cu colegii de birou și cu oamenii din jurul tău, în general.
 • intensifică puterea de concentrare și poate fi purtată în timp ce susții un test, pentru a te alinia la cunoștințele universale, accesibile tuturor.
 • benefică în special pentru integrarea subiectelor mai complexe și științifice ale învățământului superior.


Alege un copac decorativ cu pietre semipretioase din oferta Podoabele Mele pentru a beneficia de proprietatile pietrei lapis lazuli la birou sau acasă. Dacă vrei să te descurci bine la audiții sau la interviuri de muncă, poartă un breloc cu lapis lazuli în buzunar.

 

 

Istoric și Utilizare


Piatra lapis lazuli a fost exploatată încă din mileniul 7 î.Hr. si are o bogată istorie, fiind una dintre primele pietre semiprețioase încorporate în ritualurile și folclorul civilizațiilor antice. Biblia pomenește de multe ori prețiosul safir printre cele 12 pietre pretioase, dar din diferitele descrieri, pare destul de clar că se referă la proprietatile pietrei lapis lazuli cu incluziuni de pirită: „safire cu praf de aur”. Safirele nu erau folosite în mod obișnuit în regatele antice și sunt foarte greu de sculptat și de gravat, deoarece au o duritate mare pe scara Mohs (egală cu 9), spre deosebire de Lapis Lazuli (duritate 5-6). Datorită acestei "moliciuni", ea a fost sculptată în obiecte practice și decorative, cum ar fi boluri, mânere, piepteni, cutii, vaze și sticle.

O altă utilizare a frumoasei pietre albastre a fost ca pigment de culoare. Pudra astfel obținută era folosită pentru a crea renumitul fard de pleoape egiptean, iar în Europa, în Evul Mediu, a fost amestecată cu ulei pentru a crea o vopsea albastră uimitoare. Aceasta a fost folosită în cele mai faimoase creații ale lumii, printre care cunoscuta pictură "Noapte înstelată" a lui Van Gogh și frescele lui Michelangelo de pe tavanul Capelei Sixtine din Vatican.

lapis lazuli utilizare

În Egiptul Antic, faraonii, marii preoți si judecătorii adorau lapis lazuli, deseori purtând la gât amulete ale lui Maat, Zeița Adevărului, confecționate din această piatră rară. Cartea egipteană a morților descrie în detaliu importanța proprietatilor acestei roci în ritualurile funerare. Amuletele cu renumita piatră albastră cu "praf de aur" au fost folosite pentru a proteja decedatul de spiritele rele după moarte, prin plasarea lor pe corpul acestuia. Este descrisă în scrierile vechi ca o piatră cu mare putere spirituală, un ornament al zeilor. Preoții își vopseau adesea hainele cu pigmentul său pentru a-și consolida statutul de zei.

În Roma antică, se credea că această piatră semiprețioasă de culoarea cerului pe înserate este un puternic afrodisiac. Lapis Lazuli o onorează pe Venus, zeița romană a iubirii, frumuseții și a pasiunii. A reprezentat adesea dragostea, pacea și bucuria. De multe ori, era măcinată în pulbere și amestecată cu lichide pentru a fi utilizată ca o compresă cu scopul de a ameliora emoțiile negative și a energiza chakra gâtului.

O legendă faimoasă spune că regele Solomon al Israelului s-a rugat intens lui Dumnezeu să îi scoată în cale duhul rău care i-a furat pietrele prețioase în timpul construcției templului din Ierusalim. Dumnezeu i-a trimis lui Solomon, prin intermediul Arhanghelului Mihail, un inel din aur cu un sigiliu din lapis lazuli, care avea puteri magice asupra tuturor entităților. Legenda spune că acest inel i-a permis lui Solomon să invoce o legiune de spirite, pe care a folosit-o pentru a construi primul templu al evreilor. Acesta rămâne un miracol până în zilele noastre, din punct de vedere al complexității construcției, cu utilajele și materialele disponibile la vremea respectivă.


Unde se găsește piatra lapis lazuli?


Munții din Afganistan, Tadjikistan și Pakistan sunt încă principala sursă a acestei minunate pietre semiprețioase albastre. Depozite de lapis lazuli se găsesc și în Munții Anzi din Chile, lacul Baikal din Rusia, Insula Baffin din Canada, SUA, Myanmar și Europa, însă cea mai apreciată sursă rămâne Afganistan, când vine vorba de lapis lazuli și proprietati de excepție.


Cum se folosește piatra lapis lazuli?


Proprietățile lapis lazuli sunt cel mai bine folosite atunci când încorporezi piatra în rutina ta zilnică. Iată o listă cu moduri simple în care o poți utiliza spre a culege numeroase beneficii fizice, emoționale și spirituale:
 • Meditație – pentru o experiență liniștitoare și o minte clară, poți plasa piatra lapis lazuli în palmă sau aproape de corp în timp ce meditezi.
 • Feng Shui – elementul pe care îl reprezintă lapis lazuli este apa, ceea ce înseamnă pace, liniște, emoție și puritate. Poziționează piatra lapis lazuli în părțile orientate spre nord ale casei tale pentru a aduce liniște și a încuraja reflexia.
 • Bijuterii – cel mai bun mod de a te folosi de proprietățile lapis lazuli este să porți mineralul în cadrul bijuteriilor. Poți achiziționa cercei, inele coliere sau brățări din piatră de lapis lazuli la un preț accesibil din magazinul Podoabele Mele, care arată frumos și vă oferă energie pozitivă pe tot parcursul zilei.


 Lapis Lazuli - piatra de naștere și semn zodiacal


Lapis lazuli în sistemul tradițional este piatra de naștere a lunii decembrie (alături de turcoaz) și piatra secundară a lunii septembrie (alături de safir). Este asociată cu a noua aniversare a nunții și benefică pentru semnul zodiacal Fecioara/Balanță (septembrie) și Capricorn/Săgetător (decembrie). 
 

Chakre și lapis lazuli


Există două chakre cu care este asociată piatra semiprețioasă lapis lazuli: chakra gâtului și a celui de al treilea ochi. Ambele chakre sunt reprezentate de nuanțe de albastru și violet și se referă la elemente de autoexprimare și conexiune spirituală.

Chakra gâtului –  Mulți oameni se luptă să își exprime adevăratele emoții și gânduri. Lapis lazuli este ajutorul ideal pentru cei care au chakra gâtului blocată. Nuanțele de albastru mai închis ale pietrei reprezintă darul adevărului și al expresiei, aducând echilibru chakrei gâtului și pledând pentru o exprimare sănătoasă de sine.

Chakra celui de al treilea ochi – această chakră poate fi găsită la nivelul sprâncenelor și servește ca simbol al percepției, conștientizării și al intuiției. Cei cu o conexiune slabă cu latura lor spirituală vor avea tendința de a avea această chakră blocată, iar lapis lazuli poate fi de un real ajutor.


Cele mai bune combinații de cristale cu Lapis Lazuli

 


1. Lapis Lazuli și Ametist - conexiune divină

Principalul beneficiu al asocierii pietrei ametist cu lapis lazuli este că ambele sprijină conștientizarea spirituală. Ametistul, cu vibrația sa liniștitoare, deschide intuiția prin conectarea la chakra coroanei. În același timp, lapis lazuli te încurajează să îți recunoști puterea personală și spirituală, stimulând iluminarea.

O minte deschisă va explora idei noi și credințe diferite. Purtând bijuterii cu aceste două pietre semiprețioase magice îți poți schimba complet realitatea. Puține experiențe din această viață pot fi la fel de transformatoare ca trezirea spirituală.
 

2. Lapis Lazuli și Turcoaz - echilibru emoțional și prietenie


Turcoazul este un mineral valoros care a fost folosit pentru vindecare de mii de ani. Îl poți combina cu Lapis Lazuli pentru a stabiliza schimbările de dispoziție și pentru a-ți echilibra emoțiile. Ca piatră a sufletului, turcoazul vibrează cu o energie puternică de vindecare, care te ajută să eliberezi tensiunea. Poate fi purtat pentru a insufla calm interior și pace profundă celui care îl poartă. În același timp, Lapis Lazuli oferă ușurare, permițând să iasă la suprafață sentimentele și emoțiile suprimate. Această combinație ajută la iertare, acceptarea de sine, îmbunătățirea stării de spirit și a abilităților de comunicare. Turcoazul crește capacitatea pietrei lapis lazuliului de a face conexiuni profunde între tărâmul fizic și cel spiritual.

Aceste două cristale împreună sunt, de asemenea, grozave pentru promovarea prieteniei. Turcoazul încurajează onestitatea și compasiunea, în timp ce lapis lazuli promovează expresia și interacțiunile sociale. Dacă sunteți nerăbdător să cunoașteți oameni noi, purtați turcoaz și. lapis lazuli împreună pentru a beneficia de vibrațiile lor liniștitoare.


3. Lapis Lazuli și Onix - comunicare fără frică


Această combinație de cristale îți va aduce înțelepciune și o capacitate mai mare de a-ți spune părerea - ideal mai ales atunci când ai un discurs important sau când ai nevoie de ajutor pentru a înfrunta pe cineva. Lapis Lazuli guvernează Chakra Gâtului, capacitatea noastră de a ne exprima cu încredere și sinceritate. Onixul promovează puterea interioară, îmbunătățește autocontrolul și ajută la luarea deciziilor.


4. Lapis Lazuli și Smarald - relații armonioase


Smarald și lapis lazuli - combinația această de pietre exprimă mai multă dragoste și înțelegere în relații. Smaraldul este o piatră a iubirii și a compasiunii, fiind asociat cu chakra inimii. Împreună cu lapis lazuli încurajează iertarea și acceptarea pentru a primi și oferi dragoste necondiționată. În timp ce smaraldul vindecă inima rănită, lapis lazuli va deschide calea pentru comunicare și va aduce loialitate în relație.

Alte combinații benefice cu lapis lazuli: safir, coral, opal, labradorit, carneol, agat.

Invită energia "pietrei adevărului" în viața ta și beneficiază de proprietățile sale vindecătoare: exprimarea ușoară a gândurilor și a sentimentelor, sinceritate, înțelepciune, vorbit in public, inteligență în procesul de învățare și armonie în relații. Indiferent dacă alegi bijuterii din argint cu lapis lazuli pentru a-ți lumina viața de zi cu zi sau pietre brute pentru a le așeza într-un altar creat de tine, vei culege roadele acestei pietre spirituale.

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!