Lapis Lazuli Proprietăți - Piatra Adevărului și a Înțelepciunii

Lapis Lazuli Proprietăți - Piatra Adevărului și a Înțelepciunii

Numele lapis lazuli înseamnă „piatră albastră”, iar superba sa culoare a atras atenția artiștilor de mii de ani. Pictorii măcinau piatra lapis lazuli pentru a face ultramarin, un pigment albastru folosit în vopselele tempera pentru redarea cerului și a mărilor în lucrări, înainte de apariția vopselelor pe bază de ulei. Datorită nuanței sale uimitoare de albastru împodobit cu aur, care seamănă cu cerul înstelat, piatra lapis lazuli a fost considerată de către civilizațiile antice un dar de la zei și folosită în bijuterii cu lapis lazuli pe întreg mapamondul. Haide să vedem care sunt proprietățile pietrei lapis lazuli și cum a reușit să seducă de milenii o lume întreagă!
 

Lapis Lazuli - Proprietăți Fizice


Cele mai multe pietre semiprețioase sunt apreciate pentru proprietățile lor fizice, dintre care culoarea este cel mai important aspect. Când vine vorba de piatra lapis lazuli, cu cât este mai albastră, cu atât mai bine! O culoare uniformă, intensă de albastru, uneori cu subtonuri violete, este cea mai căutată. Lapis lazuli are aproape întotdeauna pete sau incluziuni de calcit alb și pirită aurie. Pietrele fără pete de calcit sunt evaluate la un preț mai mare, pe când cele cu incluziuni de pirită ("aurul prostului"), frumos răspândite pe suprafața pietrei, sunt mai valoroase.

Lapis Lazuli este o rocă, nu un mineral ca majoritatea pietrelor semiprețioase. Este un agregat de mai multe minerale, precum lazurit, pirita, calcit, feldspat, sodalit, diopsid și altele. Lazuritul este responsabil de culoarea albastră, iar în pietrele lapis de calitate, conținutul său depășește 25%. Fiind o piatră semiprețioasă opacă, lapis lazuli este de cele mai mult ori șlefuită cabochon, sub formă ovală sau rotundă, atunci când este folosită în bijuterii. Duritatea pe scara Mohs este una medie, cuprinsă între 4-6 (in funcție de cât calcit și câtă pirită conține).

lapis-lazuli-proprietati


Lapis Lazuli - Proprietăți Metafizice


Lapis lazuli este o piatră cu proprietăți excelente pentru directori, jurnaliști, avocați și psihologi, stimulând înțelepciunea și buna judecată în lumea practică. Creează noi idei pentru inventatori și scriitori. Această piatră semiprețioasă albastră te ajută în luarea deciziilor, mai ales dacă ai un rol de conducere. Cine nu are nevoie de înțelepciune în luarea deciziilor? De asemenea, va spori abilitățile psihice și te va îndruma în călătoria ta spirituală. Lapis lazuli stimulează dorința de cunoaștere, adevăr și înțelegere și ajută în procesul de învățare. În plus, deschide și echilibrează chakra gâtului, fiind de un real ajutor în comunicare, eliminând teama de a vorbi în public.

Alege un copac decorativ cu pietre semiprețioase din oferta Podoabele Mele pentru a beneficia de proprietățile pietrei lapis lazuli la birou sau acasă. Te va ajuta să spui și să trăiești adevărul propriu. De asemenea, te va învăța puterea cuvântului rostit, îmbunătățind comunicarea cu membrii familiei, cu colegii de birou și cu oamenii din jurul tău, în general.

Lapis lazuli este o piatră care sporește concentrarea și poate fi purtată în timp ce susții un test, pentru a te alinia la cunoștințele universale, accesibile tuturor. Este benefică în special pentru integrarea subiectelor mai complexe și științifice ale învățământului superior. Dacă vrei să te descurci bine la audiții sau la interviuri de muncă, poartă un înger protector din lapis lazuli sau un breloc cu lapis lazuli în buzunar.
 

Istoric și Utilizare


Piatra lapis lazuli a fost exploatată încă din mileniul 7 î.Hr. si are o bogată istorie, fiind una dintre primele pietre semiprețioase încorporate în ritualurile și folclorul civilizațiilor antice. Biblia pomenește de multe ori prețiosul safir printre cele 12 pietre semiprețioase, dar din diferitele descrieri, pare destul de clar că se referă la proprietățile pietrei lapis lazuli cu incluziuni de pirită: „safire cu praf de aur”. Safirele nu erau folosite în mod obișnuit în regatele antice și sunt foarte greu de sculptat și de gravat, deoarece au o duritate mare pe scara Mohs (egală cu 9), spre deosebire de  Lapis Lazuli (duritate 5-6). Datorită acestei "moliciuni", piatra lapis lazuli a fost sculptată în multe obiecte practice și decorative, cum ar fi boluri, mânere, piepteni, cutii, vaze și sticle.

O altă utilizare a frumoasei pietre albastre a fost ca pigment de culoare. Pudra de lapis lazuli era folosită pentru a crea renumitul fard de pleoape egiptean, iar în Europa, în Evul Mediu, a fost amestecată cu ulei pentru a crea o vopsea albastră uimitoare, folosită în cele mai faimoase creații ale lumii, printre care cunoscuta pictură "Noapte înstelată" a lui Van Gogh și frescele lui Michelangelo de pe tavanul Capelei Sixtine din Vatican.

lapis lazuli utilizare

În Egiptul Antic, faraonii, marii preoți si judecătorii adorau lapis lazuli, deseori purtând la gât amulete ale lui Maat, Zeița Adevărului, confecționate din această piatră rară. Cartea egipteană a morților descrie în detaliu importanța proprietăților lapis lazuli în ritualurile funerare. Amuletele cu renumita piatră albastră cu "praf de aur" au fost folosite pentru a proteja decedatul de spiritele rele după moarte, prin plasarea lor pe corpul acestuia. Lapis lazuli este descrisă în scrierile vechi ca o piatră cu mare putere spirituală, un ornament al zeilor. Preoții își vopseau adesea hainele cu pigment din lapis lazuli pentru a-și consolida statutul de zei.

S-ar putea să îți placă și articolul Totul despre smarald .

În Roma antică, se credea că această piatră semiprețioasă de culoarea cerului pe înserate este un puternic afrodisiac. Lapis Lazuli o onorează pe Venus, zeița romană a iubirii, frumuseții și a pasiunii. Piatra lapis lazuli a reprezentat adesea dragostea, pacea și bucuria. De multe ori, era măcinată în pulbere și amestecată cu lichide pentru a fi utilizată ca o compresă cu scopul de a ameliora emoțiile negative și a energiza chakra gâtului.

O legendă faimoasă spune că regele Solomon al Israelului s-a rugat intens lui Dumnezeu să îi scoată în cale duhul rău care i-a furat pietrele prețioase în timpul construcției templului din Ierusalim. Dumnezeu i-a trimis lui Solomon, prin intermediul Arhanghelului Mihail, un inel din aur cu un sigiliu din lapis lazuli, care avea puteri magice asupra tuturor entităților. Legenda spune că acest inel i-a permis lui Solomon să invoce o legiune de spirite, pe care a folosit-o pentru a construi primul templu al evreilor și care rămâne un miracol până în zilele noastre, din punct de vedere al complexității construcției, cu utilajele și materialele disponibile la vremea respectivă.
 

Unde se găsește piatra lapis lazuli?


Munții din Afganistan, Tadjikistan și Pakistan sunt încă principala sursă a acestei minunate pietre semiprețioase albastre. Depozite de lapis lazuli se găsesc și în Munții Anzi din Chile, lacul Baikal din Rusia, Insula Baffin din Canada, SUA, Myanmar și Europa, însă cea mai apreciată sursă rămâne Afganistan, când vine vorba de proprietăți lapis lazuli de excepție.  

Invită energia pietrei lapis lazuli în viața ta și profită de proprietățile sale vindecătoare: exprimarea ușoară a gândurilor și a sentimentelor, sinceritate, înțelepciune, vorbit in public, inteligență în procesul de învățare și armonie în relații. Indiferent dacă alegi bijuterii cu lapis lazuli pentru a-ți lumina viața de zi cu zi sau pietre brute pentru a le așeza într-un altar creat de tine, vei culege roadele acestei pietre spirituale.

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!