Top 10 pietre pretioase si semipretioase albastre

Top 10 pietre pretioase si semipretioase albastre
Culoarea albastră a fost mult timp asociată cu înțelepciunea, virtutea, norocul și sfințenia. De câteva secole, oamenii s-au împodobit cu pietre semiprețioase albastre strălucitoare, iar tendința continuă și astăzi. Când vine vorba de bijuterii de argint sau aur alb, cristalele albastre sunt întotdeauna la cerere. Dacă albastru este culoarea ta preferată, citește mai departe. Am creat o listă a celor mai populare 10 pietre semiprețioase (si prețioase) albastre, cu informații despre duritatea pe scara Mohs, semnficația și bijuteriile cele mai potrivite pentru gusturile tale. Vezi și lista completă cu pietre semipretioase verzi pentru a putea lua cea mai bună decizie!
 
 

1. SAFIR ALBASTRU

 
Safirul face parte din categoria pietrelor pretioase albastre și este o varietate a mineralului corindon. De altfel, corindonul de orice altă culoare decât roșu (care este rubin) este cunoscut sub numele de „safir”. Safirul poate fi folosit în orice tip de bijuterii, datorită durității sale mari, fără a exista riscul să se zgârie.
Duritate: 9 pe scara Mohs
Unde se găsește: Safirul a fost extras în mod tradițional în Asia de Sud-Est, India și insula Sri Lanka. Descoperirile recente de safir, în mai multe părți ale Africii (Tanzania, Kenya, Nigeria, and Madagascar), aduc pe piață râvnita piatra albastră din surse nou-nouțe.
Piatra de naștere: septembrie
Semnificație: Safirul albastru este o piatră a înțelepciunii, care sporește creativitatea și concentrarea. Se spune că această piatră prețioasă albastră stimulează al Treilea Ochi și chakra gâtului, permițându-ne să avem o perspectivă mai bună și să împărtășim înțelepciunea cu ceilalți. În Evul Mediu, safirele erau adesea purtate in cadrul cerceilor și a inelelor cu pietre albastre de catre regalitate pentru a îndepărta răul. Astăzi, safirele sunt încă strâns legate de regalitate și sunt folosite des în inelele de logodnă (vezi inelul de logodnă al Prințesei Diana, care i-a fost oferit lui Kate de către Prințul William atunci când a cerut-o în căsătorie).
bijuterii safir albastru
Vezi colecția de bijuterii argint cu safir albastru Podoabele Mele.

 

2. TURCOAZ

 
Turcoazul este un mineral de cupru cu o culoare albastru deschis strălucitor până la albastru-verzui. Culoarea este atât de familiară și atât de plăcută încât cuvântul „turcoaz” este astăzi folosit în mod obișnuit pentru a descrie orice obiect cu această nuanță. Doar câteva pietre prețioase au o culoare atât de familiară.
Duritate: 5-6 pe scara Mohs
Unde se găsește: Turcoazul se găsește în climate uscate, în rocile de deasupra depozitelor de cupru. Statele Nevada, Arizona și New Mexico produc suficient turcoaz pentru a face din Statele Unite un lider mondial în producția de turcoaz. Turcoazul a fost produs pentru prima dată acolo cu mii de ani în urmă de amerindieni, iar această minunată piatra semipretioasa albastra este încă asociată cu munca lor.
Piatra de naștere: decembrie
Semnificație: Captivanta piatra albastra ca marea, reprezintă înțelepciunea, liniștea, protecția, norocul și speranța. Triburile native americane timpurii au acordat o importanță extraordinară turcoazului. L-au asociat cu zeul cerului, iar șamanii au folosit turcoazul ca pe o legătură între cer și Pământ. Mai exact, l-au folosit pentru a canaliza energiile vindecătoare ale cosmosului și pentru a elibera apele cerului pe timp de secetă. 
bijuterii cu turcoaz
Vezi colecția de bijuterii argint cu turcoaz Podoabele Mele.

 

3. LARIMAR

 
Piatra larimar, cunoscută și sub denumirea de Piatra Delfinului sau Piatra Atlantidei, este una dintre cele mai rare cristale semipretioase albastre. Se formează în cavitățile din lava vulcanică și a fost descoperită relativ recent (1916, dar abia in 1974 i-a fost dat acest nume). Culoarea albastră a pietrei larimar provine din depozitele de calciu, dar pectolitul de cupru produce o culoare turcoaz translucidă mai deschisă, care poate fi străbătută de striații albe. Cele mai valoroase exemplare de larimar au nuanțe intense si sunt folosite in inele si cercei cu piatra albastra râvnite in intreaga lume.
Duritate: 4,5 - 5 pe scara Mohs
Unde se găsește: Republica Dominicană
Piatra de naștere: martie
Semnificație: Fie că este vorba de numele, culoarea sau proprietățile vindecătoare caleidoscopice ale acestei pietre semipretioase albastre mai puțin cunoscute, larimar debordează de energia calmantă a oceanului. Născută din "căsătoria" focului topit a lavei vulcanice cu apa Mării Caraibilor, Piatra Delfinului are capacitatea de a spăla gândurile anxioase și de a da curaj și forță interioară celui/celei care o poartă.
bijuterii-cu-larimar
Vezi colecția Podoabele Mele de bijuterii cu larimar.
 


4. TOPAZ ALBASTRU

 
La începutul anilor 1970, experimentele au arătat că o mare parte din topazul incolor abundent și la un preț accesibil ar putea fi transformat în topaz albastru. Topazul incolor a fost mai întâi tratat cu electroni de înaltă energie sau radiații gamma și apoi încălzit la temperaturi foarte mari, rezultând o culoare albastră frumoasă. Experții au învățat să varieze procedura de tratament pentru a obține pietre semiprețioase albastre de topaz într-o gamă largă de nuanțe, cele mai cunoscute fiind London Topaz și Swiss Blue Topaz. Claritatea impresionantă a acestei pietre este revigorantă ca apa din piscină într-o zi călduroasă de vară.
Duritate: 8 pe scara Mohs
Unde se găsește: Peste tot in lume. Topazul se găsește și se extrage în diferite locuri din Asia: Japonia, Pakistan, Afganistan și renumitul topaz albastru din Sri Lanka. De asemena, se găsește și în lanțurile muntoase din Europa și își are originea în țări precum Germania, Republica Cehă, Italia, Norvegia și Suedia. Pe continentul american, topazul se extrage din Brazilia, Mexic, Texas și Utah.
Piatra de naștere: decembrie
Semnificație: Această piatră albastră semipretioasa. plină de viață, este cunoscută drept piatra clarității. Topazul albastru ne permite să ne canalizăm înțelepciunea interioară și să găsim calea către succes. Oricine poartă această piatră in cadrul unei perechi de cercei cu pietre albastre își va îmbrățișa sinele autentic și va avea încredere în forțele proprii.
bijuterii cu topaz albastru
Vezi colecția de bijuterii cu topaz albastru Podoabele Mele.
 


5. ACVAMARIN

 
Acvamarinul aparține speciei de minerale beril și este strâns înrudit cu smaraldul și morganitul. Nuanțele sale pot varia de la verde-albăstrui, albastru-verzui până la albastru intens, iar tonurile de la cele deschise la moderat întunecate. Rareori veți vedea acvamarine mai închise decât un topaz albastru elvețian. Termenul "acvamarin" este derivat dintr-o combinație de două cuvinte latine: aqua înseamnă apă și marin înseamnă mare. Împreună, cuvântul se traduce prin apa mării. 
Duritate: 7,5 - 8 pe scara Mohs
Unde se găsește: Brazilia este o sursă importantă de acvamarin. Alte surse includ Afganistan, Birmania (Myanmar), China, Kenya, Madagascar, Mozambic, Ucraina și Statele Unite.
Piatra de naștere: martie
Semnificație: Datorită faptului că acvamarinul este atât de frecvent asociat cu marea, sensul spiritual al pietrei este unul de curățare. Acvamarinul evocă puritatea apelor albastre cristaline, precum și relaxarea și senzația de calm pe care o aduce marea. Din punct de vedere spiritual, acvamarinul este asociat cu încrederea și eliberarea. În cele mai vechi timpuri, se credea că această piatra albastra este comoara sirenelor oferită în dar omenirii. Marinarii foloseau piatra acvamarin pe post de talisman pentru a le aduce noroc în călătoriile pe mare. Vezi mai jos colectia Podoabele Mele de inele cu pietre albastre si cercei cu piatra semipretioasa albastra acvamarin.
bijuterii acvamarin
Vezi colecția de bijuterii cu avamarin Podoabele Mele.
 


6. LAPIS LAZULI

 
Însuși numele "Lapis lazuli" înseamnă piatra albastra (derivat din limba latină și persană). Lapis lazuli este una dintre cele mai căutate pietre semiprețioase din istoria omenirii. Albastrul ultramarin profund și regal a impresionat ochiul uman pe parcursul a mii de ani în cele mai valoroase picturi: "Noapte înstelată" a lui Van Gogh și frescele lui Michelangelo de pe tavanul Capelei Sixtine. De asemenea, pudra de lapis lazuli era folosită pentru a crea renumitul fard de pleoape egiptean.

Incluziunile albe de calcit scad aproape întotdeauna valoarea pietrei, iar incluziunile de pirită aurie o sporesc în mintea multor colecționari și iubitori de bijuterii. Deși entuziaștii ar putea dezbate cât de multă pirită este acceptată în lapis lazuli, cei mai mulți ar fi de acord că cu cât mai puțin calcit, cu atât piatra este mai valoroasă. 
Duritate: 4-6 pe scara Mohs (in funcție de cât calcit și câtă pirită conține)
Unde se găsește: Munții din Afganistan, Tadjikistan și Pakistan sunt încă principala sursă a acestei minunate pietre semiprețioase albastre. Depozite de lapis lazuli se găsesc și în Munții Anzi din Chile, lacul Baikal din Rusia, Insula Baffin din Canada, SUA, Myanmar și Europa. Cea mai apreciată sursă rămâne Afganistan, datorită nuanței unice de albastru intens regal.
Piatra de naștere: septembrie sau decembrie
Semnificație: Proprietățile spirituale ale pietrei lapis lazuli îți pot dezvolta abilitățile psihice în timpul examenelor, când ai nevoie de concentrare intensă. Este o piatra semipretioasa albastra care te ajută să îți găsești pacea interioară, îmbunătățind intuiția și înțelepciunea. Lapis lazuli mai este numită si Piatra Adevărului, deoarece ne sprijină în exprimarea cu încredere a sinelului nostru autentic, fără teama de repercursiuni. Din cauza frumuseții culorii sale albastre, semnificația generală a lapis lazuli este puternic asociată cu regalitatea, divinitatea și spiritualitatea. Are puterea de a conecta dorința ta cu voința divină.
bijuterii lapis lazuli
Vezi colecția de bijuterii cu lapis lazuli Podoabele Mele.
 


7. CALCEDONIA ALBASTRĂ

 
Piatra semiprețioasă calcedonia albastră este cea mai de preț varietate a calcedoniei, o specie de cuarț. Cuvântul „calcedonia” provine de la vechiul port maritim Calcedon, care este acum cunoscut sub numele de orașul Kadikoy (Turcia). Culoarea poate varia de la albastru transparent deschis la un baby-blue intens și senin ca cerul.
Duritate: 6-7 pe scara Mohs 
Unde se găsește: Turcia, Namibia, statul Montana (SUA), Indonezia
Piatra de naștere: martie sau decembrie
Semnificație: Când te angajezi în discuții dificile, cum ar fi discursuri publice, calcedonia albastră este piatra potrivită pentru tine. Energiile care se eliberează din această piatră ajută în mod direct la creșterea conexiunii interne cu corpul emoțional, în timp ce îl canalizăm în cuvinte. Greutatea situației este uitată și forța interioară începe să strălucească. Încrederea ta va începe să crească pe măsură ce vei vorbi și îți vei crea propria „voce a rațiunii”. Se spune că renumitul orator roman, Cicero, purta un pandantiv cu piatra calcedonia în timpul discursurilor sale.
bijuterii cu calcedonia albastra
Vezi colecția de bijuterii cu calcedonia albastra Podoabele Mele.
 


8. LABRADORIT

 
Piatra labradorit este renumită datorită fenomenului de policroism, prin care își schimbă nuanța în funcție de unghiul din care este privită. De la gri, la gri-verzui și chiar albastru, galben și violet, labradoritul atrage prin frumusețea irizațiilor sale. 
Duritate: 6- 6,5 pe scara Mohs 
Unde se găsește: Puteți găsi zăcăminte de labradorit în toată lumea, dar este deosebit de răspândit în țările nordice (Norvegia și Finlanda), precum și în țări nord-americane (SUA și Canada).
Piatra de naștere: martie 
Semnificație: O piatră a transformării, labradoritul este un însoțitor util în procesul de schimbare. Echilibrează și protejează aura, ne conectează cu intuiția și promovează abilitățile psihice. Puternic în dezvăluirea adevărului din spatele iluziilor, piatra labradorit alungă fricile și nesiguranța, crescând încrederea în sine și în univers (divinitate). Stimulează imaginația, calmează o minte hiperactivă, dezvoltând creativitatea.
bijuterii cu labradorit
Descoperă colecția de bijuterii cu labradorit Podoabele Mele.
 


9. CRISOCOLA

 
Crisocola este regina pietrelor semiprețioase pe bază de carbonatat de cupru. Are o culoare ademenitoare albastră-verde și este adesea confundată cu piatra turcoaz. Crisocola poate fi adesea găsită în amestec cu malachit, turcoaz și azurit, creând o minunată piatră, cunoscută sub numele de piatra Eilat (după orașul din Israel în care a fost odată extrasă). Nuanțele bogate, vibrante, de albastru și verde ale pietrei crisocola amintesc de imaginea Pământului văzut din spațiu. Fiecare model astfel creat de natură este unic.
Duritate: 7 pe scara Mohs (când se formează împreună cu cuarțul), altfel are 2,5-3,5 duritatea
Unde se găsește: Congo, Mexic, Chile, Peru, Israel, SUA, Australia, Rusia
Piatra de naștere: decembrie
Semnificație: Cunoscută și sub numele de Piatra Învățătorului, energia delicată, feminină a pietrei crisocola stârnește curiozitatea și te invită să cauți răspunsuri în cunoștințe superioare. Se crede că este piatra femeilor înțelepte din întreaga lume. Crisocola invită femeile de pretutindeni să canalizeze energia creației, să împărtășească cunoștințele lor lumii și să își găsească liniștea sufletească.
bijuterii cu piatra crisocola
Descoperă colecția de bijuterii cu crisocola Podoabele Mele.
 


10. IOLIT

 
Piatra semiprețioasă iolit, numită și "safir de apă", datorită asemănării sale cu regele pietrelor prețioase albastre, a devenit tot mai cunoscută și mai cerută în bijuterii în ulimii ani. Pe de o parte, datorită prețului său accesibil (în comparație cu cel al safirului) și pe de altă parte, datorită reflexiilor sale albastre-violet de o frumusețe rară. Pleocroismul este un fenomen optic în care piatra semiprețioasă pare să aibă culori diferite, în funcție de unghi și de sursa de lumină. Variind de la albastru intens la o nuanță violet, cu cât culoarea este mai profundă, cu atât piatra iolit este mai valoroasă.
Duritate: 7 - 7,5 pe scara Mohs 
Unde se găsește: Australia, Brazilia, Canada, Madagascar, Myanmar, Namibia, Sri Lanka, Tanzania și SUA
Piatra de naștere: februarie
Semnificație: Iolitul este uneori denumit busola vikingilor. Această piatra semipretioasa albastră-violet este un polarizator de lumină, care i-a ajutat pe marinarii vikingi să navigheze, atunci când soarele era acoperit de nori. O lentilă din iolil le-a permis vikingilor să determine poziția soarelui chiar și în zilele înnorate, ușurându-le călătoria pe mare. Nu este surprinzător, așadar, că iolitul a devenit cunoscut drept piatra vederii clare. Credințele metafizice sugerează că iolitul purtat in inele cu piatra albastra ne poate ghida spre obiectivele noastre, atunci când ne-am rătăcit. Capacitatea sa de a deschide căi spirituale, care îi conectează pe cei vii cu cei morți, l-au transformat într-o piatră apreciată și folosită de șamani în timpul ritualurilor de vindecare. Alte credințe metafizice susțin că iolitul promovează gândurile pure, intuiția, clarviziunea și acceptarea de sine.  
bijuterii cu iolit
Vezi colecția de bijuterii argint cu iolit Podoabele Mele.

Care dintre cele zece pietre si cristale albastre enumerate mai sus ți-a atras atenția? Poate este piatra semipretioasa albastra corespunzătoare lunii tale de nastere sau pur și simplu te-a cucerit prin frumusețea reflexiilor sale. Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenii tăi pe rețeaua de socializare preferată.
Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 10-16

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!