Pietre semiprețioase verzi - lista completă

Pietre semiprețioase verzi - lista completă

Există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o piatră semiprețioasă verde. Primul este evident - culoarea. Pietrele semiprețioase verzi vin într-o gamă largă de nuanțe, care mai de care mai strălucitoare și atrăgătoare. Toate gemele prezentate în acest articol au o culoare verde senzațională.

Al doilea lucru de care este bine să ții cont, când vine vorba de pietre semiprețioase verzi, este durabilitatea și duritatea acestora. Cu excepția cazului în care vei păstra colierul cu pietre semiprețioase  într-o vitrină, este necesar ca pietrele să reziste la lovituri și zgârieturi. Îți recomandăm un minim de 7 pe scara de duritate Mohs, mai ales pentru colecția ta de inele cu pietre verzi.

În al trilea rând, e bine să iei în calcul disponibilitate și prețul pietrelor semiprețioase verzi. După cum știi deja, pietrele semiprețioase naturale nu sunt deloc ieftine și nu vrem să ipotecăm casa pentru cel mai rar cristal verde de pe pământ, nu-i așa? Apropo, cea mai scumpă gemă de culoare verde din lume este Jadeitul - 3 milioane dolari / carat!

De asemenea, consideră puterile spirituale (metafizice) ale gemelor atunci când achiziționezi o pereche de cercei cu pietre verzi. Ca regulă generală, pietrele verzi au cea mai mare influență asupra chakrei inimii, echilibrând planul emotional. În plus, cristalele de culoare albastră-verzui sunt asociate cu chakra gâtului (exprimarea), iar pietrele de nuanțe galben-verzui pot sprijini energetic chakra plexului solar (stima de sine).

În general, gemele de înaltă calitate sunt transparente, cu incluziuni minime. În magazinul Podoabele Mele vei găsi bijuterii cu pietre semiprețioase pentru toate gusturile, cu un nivel ridicat de claritate, forme și dimensiuni diverse, potrivite pentru ocazii speciale, dar și pietre cu incluziuni sau chiar opace la un preț avantajos, de zi cu zi.  Așadar, să purcedem la clasificarea pietrelor verzi:

piatra verde smarald
Smaraldul este, fără îndoială, cea mai faimoasă și emblematică piatră prețioasă verde, iubită de regalitate pentru aspectul său verde strălucitor și puterea spirituală pe care o degajă. Află mai multe despre smarald proprietăți și cum ajuns să fie atât de prețuit pe tot mapamondul.
Duritate:  7.5 – 8
Piatra de naștere:   mai
Semnificație:  Adevăr, iubire, regenerare și noi începuturi. Fertilitate și noroc.
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu smarald Podoabele Mele.

piatra verde peridot
Peridot: O piatră semiprețioasă verde ca iarba, minată pentru prima dată de vechii egipteni, pe insula Zabargad din Marea Roșie. Astăzi, se găsește în lava vulcanilor, meteoriți și adânc în mantaua pământului.
Duritate: 7
Piatra de nastere: august
Semnificație: Sporește puterea, curajul și rezistența. Cunoscută ca piatra compasiunii, peridotul calmează furia, aducând zâmbete mai multe în viața purtătorului. 
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu peridot Podoabele Mele.
Turmalina verde: Familia de turmaline este un grup versatil și colorat, care include o serie de exemplare verzi minunate, inclusiv turmalina cromată, rară și scumpă. Principalele zăcăminte de turmalină verde se află în Brazilia, Namibia, Nigeria, Mozambic, Pakistan și Afganistan.
Duritate: 7,5
Piatra de naștere: octombrie
Semnificație: Abilități intelectuale sporite, sănătate, fericire, vitalitate. Rol calmant și înălțător.
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu turmalina Podoabele Mele.


piatra agat verde

Agat Verde: este o piatră semiprețioasă translucidă până la opac, cu o duritate de 7 pe scara Mohs, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru orice tip de bijuterii. Vine în dimensiuni mari minunate, diferite tăieturi și forme, la prețuri rezonabile.
Duritate 7
Piatra de naștere:  Mai (alternativă)
Semnificație: Abundență și bogăție, iubire și securitate
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu agat Podoabele Mele.piatra verde malachit
Malachitul este recunoscut pentru vârtejurile de culoare verde pastel, verde strălucitor, până la cele mai închise nuanțe de verde. Se găsește de-a lungul suprafeței peșterilor subterane, ca stalactite de malachit. Fiind o piatră semiprețioasă cu o duritate scăzută, cei mai mulți artizani și lapidari vor trata pietrele de malachit cu un strat de rășină sau ceară pentru a adăuga duritate și protecție suplimentară.
Duritate 3,5 - 4
Piatra de naștere:  Mai (alternativă)
Semnificație: Piatra transformării și a depășirii obstacolelor. Absoarbe energia negativă.
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu malachit Podoabele Mele, pentru a admira piesele unicat lucrate manual de artizani din India.


pietre semipretioase verzi

Amazonitul este o piatră semiprețioasă de culoare verde deschis, cu modele și vârtejuri, folosită de egiptenii antici și numită după faimosul fluviu Amazon, din America de Sud.
Duritate: 6 - 6,5
Piatra de naștere: martie
Semnificație: protecție, calmează anxietatea, excelent pentru chakra gâtului și a inimii.
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu amazonit Podoabele Mele, pentru a admira piese unicat lucrate manual de artizani din India.


 piatra aventurin verde

Aventurinul este o formă de cuarț verde opac, asemănător ca aspect cu jadul, cu o lustruire strălucitoare și o reputație de "piatra norocului".  
Duritatea:   6.5 - 7
Piatra de naștere: august
Semnificație: piatra semiprețioasă norocoasă, aduce prosperitate și bogăție, bună pentru jucătorii de noroc.
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu aventurin Podoabele Mele.

piatra crisocola verde
Crisocola este o piatră semiprețioasă mai puțin cunoscută, care câștigă popularitate prin culorile verzi-turcoaz atrăgătoare și modelele complexe. Are un conținut ridicat de cupru, opacă în transparență, cu un luciu vitros până la tern. Conține malachit, cuprit, cuarț, azurit și limonit.
Duritate 2 - 4 (sau 7 crisocola Peru)
Piatra de naștere: decembrie
Semnificație: O piatră semiprețioasă a comunicării, ideală pentru întâlniri și negocieri.
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu crisocola Podoabele Mele, pentru a admira frumusețea pietrei și talentul artizanilor.


piatra verde semipretioasa jasp
Piatra sângelui (jasp heliotrop) este o piatră prețioasă de culoare verde pământiu, cu faimoasele pete roșii sângerii, care îi dau numele. Acest tip de calcedonie, cu aspect dramatic, este la fel de iubit pentru puterea sa spirituală cât și pentru frumusețea sa. Se spune că această piatră s-a format din sângele lui Iisus Hristos, în contact cu pământul, când a fost răstignit.
Duritate 6,5 - 7
Piatra de naștere: Aprilie (alternativă)
Semnificație: Protecție, curaj și înțelepciune, sporește încrederea și este un afrodisiac.
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu jasp heliotrop Podoabele Mele. 

pietre verzi prehnit
Prehnitul este o piatră semiprețioasă de culoare verde-măr, de obicei translucidă, care câștigă în popularitate pe măsură ce devine mai cunoscută și mai disponibilă în magazinele de specilaitate.
Duritate 6 - 6,5
Piatra de naștere: octombrie
Semnificație: Ameliorează suferința generată de coșmaruri și fobii. Vindecătorul vindecătorului sau "piatra șamanului"
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu prehnit Podoabele Mele. piatra verde serafinit
Serafinitul verde cu striații arginitii irizate și-a primit numele de la îngerii serafimi , datorită asemănării cu aripile acestora.
Duritate 2 - 4
Piatra de naștere: aprilie
Semnificație: Energia serafinitului se ridică prin chakrele corpului, precum ființele de lumină cu șase aripi, cel mai înalt ordin de îngeri care păzește tronul lui Dumnezeu - serafimii.
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu serafinit  Podoabele Mele pentru a admira frumusețea acestei pietrei și talentul artizanilor din India, care le-au lucrat manual.piatra onix verde


Onixul verde este un tip de cuarț asemănător cu ruda sa, onixul negru, cu aspect neted și elegant, confundat deseori cu jadul.
Duritate 6 - 7
Semnificație:  forță, voință și disciplină. Pietrele verzi stimulează aceste trăsături direct din inimă. Este capabil să-ți liniștească sufletul, aducându-l într-o stare emoțională calmă.
Consultați colecția de  bijuterii argint cu onix verde Podoabele Mele. 

Ce alte pietre semiprețioase verzi cunoști? Ce bijuterii cu pietre verzi ai achiziționat pe parcursul timpului și pe care dorești să le adaugi la colecția ta? 

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!