Pietre Semipretioase Verzi: Cercei si Inele cu Piatra Verde

Pietre Semipretioase Verzi: Cercei si Inele cu Piatra Verde

Există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o piatra semipretioasa verde. Primul este evident - culoarea. Pietrele semipretioase verzi vin într-o gamă largă de nuanțe, care mai de care mai strălucitoare și atrăgătoare. Toate gemele prezentate în acest articol au o culoare verde senzațională.

Al doilea lucru de care este bine să ții cont, mai ales când alegi o pereche de cercei argint cu piatra verde sau un inel argint cu piatra verde este durabilitatea și duritatea gemelor. Cu excepția cazului în care vei păstra bijuteriile cu pietre verzi într-o vitrină, este necesar ca acestea să reziste la lovituri și zgârieturi. Îți recomandăm un minim de 7 pe scara de duritate Mohs, mai ales pentru colecția ta de inele și bratari cu pietre verzi, deoarece riscul de impact este mai mare cu cât folosim mâinile mai mult.

În al trilea rând, e bine să iei în calcul disponibilitate și prețul pietrelor verzi pretioase si semipretioase. După cum știi deja, pietrele semipretioase naturale nu sunt deloc ieftine și nu vrem să ipotecăm casa pentru cel mai rar cristal verde de pe pământ, nu-i așa? Apropo, cea mai scumpă gemă de culoare verde din lume este Jadeitul - 3 milioane $ / carat !

De asemenea, consideră puterile spirituale (metafizice) ale gemelor atunci când achiziționezi o bijuterie cu pietre verzi. Ca regulă generală, pietrele verzi au cea mai mare influență asupra chakrei inimii, echilibrând planul emotional. În plus, poți combina pietre semipretioase albastre asociate cu chakra gâtului (exprimarea), cu pietre de nuanțe galben-verzui, care sprijină energetic chakra plexului solar (stima de sine). Astfel, vei obține un look deosebit și vei beneficia de proprietățile "nevăzute" ale pietrelor.

În general, gemele de înaltă calitate sunt transparente, cu incluziuni minime. În magazinul Podoabele Mele vei găsi bijuterii pietre semipretioase verzi pentru toate gusturile, cu un nivel ridicat de claritate, forme și dimensiuni diverse, potrivite pentru ocazii speciale, dar și pietre cu incluziuni sau chiar opace la un preț avantajos, de zi cu zi.  Așadar, să purcedem la clasificarea celor mai populare pietre semipretioase și pretioase verzi:

 

1. SMARALD

 

Smaraldul este, fără îndoială, cea mai faimoasă și emblematică piatră prețioasă verde, iubită de regalitate pentru aspectul său verde strălucitor și puterea spirituală pe care o degajă. Alături de rubin, safir și diamant, face parte din categoria pietrelor prețioase. Află mai multe despre smarald proprietati și cum a ajuns să fie atât de prețuit pe tot mapamondul.
Duritate:  7.5 – 8 pe scara Mohs
Piatra de naștere:   mai
Semnificație:  De-a lungul timpului, smaraldul a fost cunoscut ca simbol al adevărului și al iubirii. În Grecia și Roma antică, smaraldul era piatra prețioasă a zeiței Venus, purtătoarea iubirii și a speranței. De cealaltă parte a lumii, smaraldele erau venerate de incași, iar egiptenii credeau că sunt o sursă de viață veșnică. Renumita piatra pretioasa verde era considerată a fi un dar de la Thoth, zeul înțelepciunii. Smaraldul este cunoscut și ca o piatră a intuiției, asociat cu vederea și clarviziunea. Împăratul Nero purta pe ochi lentile de smarald în timpul luptelor cu gladiatori, spre a se proteja de soare și a-și îmbunătăți miopia.

bijuterii cu piatra verde smarald

Descoperă colecția de  bijuterii argint cu smarald Podoabele Mele.

 

2. PERIDOT

 

Peridot: piatra semipretioasa verde ca iarba, minată pentru prima dată de vechii egipteni pe insula Zabargad din Marea Roșie. Astăzi, se găsește în lava vulcanilor, meteoriți și adânc în mantaua pământului. Majoritatea pietrelor semiprețioase se formează în scoarța terestră, mai puțin peridotul și diamantul, care sunt aduse la suprafață de vulcani și mișcarea plăcilor tectonice.
Duritate: pe scara Mohs
Piatra de nastere: august
Semnificație: Sporește puterea, curajul și rezistența. Cunoscută ca piatra compasiunii si piatra de nastere a zodiei Leu peridotul calmează furia, aducând zâmbete mai multe în viața purtătorului. Cert este că un inel cu piatra verde peridot sau o pereche de cercei cu piatra semipretioasa verde a Cleopatrei te poate scoate din anonimat.

bijuterii piatra verde peridot

Descoperă colecția de  bijuterii argint cu peridot Podoabele Mele.
 

3. TURMALINA VERDE

 

Turmalina verde: Familia de turmaline este un grup versatil și colorat, care include o serie de exemplare verzi minunate, inclusiv turmalina cromată, rară și scumpă. Principalele zăcăminte de turmalină verde se află în Brazilia, Namibia, Nigeria, Mozambic, Pakistan și Afganistan.
Duritate: 7,5 pe scara Mohs
Piatra de naștere: octombrie
Semnificație: Abilități intelectuale sporite, sănătate, fericire, vitalitate. Rol calmant și înălțător.

bijuterii argint turmalina verde
Descoperă colecția de  bijuterii argint cu turmalina Podoabele Mele.

 

4. AGAT VERDE

 

Agat Verde: este o piatră semiprețioasă translucidă până la opac, cu o duritate de 7 pe scara Mohs, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru orice tip de bijuterii. Vine în dimensiuni mari minunate, diferite tăieturi și forme, la prețuri rezonabile.
Duritate: 7 pe scara Mohs
Piatra de naștere:  Mai (alternativă)
Semnificație: Abundență, bogăție, iubire, sănătate, frumusețe. Agatul verde este un stimulent pentru încrederea în sine și stima de sine. Această piatră semiprețioasă verde este capabilă să-ți refacă puterea interioară, aducând echilibru emoțional. O pereche de cercei cu piatra verde te ajută să fii mai aproape de sinele tău interior, aducând autocunoaștere, expansiune și creștere personală. Dacă stagnezi, ești descurajat(ă) și nu vezi nici o cale de ieșire, poartă inele cu piatra verde agat. Puterea culorii verzi și natura minerală a pietrei aduce curajul și simțul ordinii necesare transformării. Împreună cu agatul violet, agatul verde este o piatră a prieteniei și a dreptății.

cercei-inele-piatra-agat-verde

Descoperă colecția de  bijuterii cu pietre agat verde Podoabele Mele.
 

5. MALACHIT
 

Malachitul este recunoscut pentru vârtejurile de culoare verde pastel, verde strălucitor, până la cele mai închise nuanțe de verde. Se găsește de-a lungul suprafeței peșterilor subterane, ca stalactite de malachit. Fiind o piatră semiprețioasă verde cu o duritate scăzută, cei mai mulți artizani și lapidari vor trata pietrele de malachit cu un strat de rășină sau ceară pentru a adăuga duritate și protecție suplimentară.
Duritate 3,5 - 4 pe scara Mohs
Piatra de naștere:  Mai (alternativă)
Semnificație: Malachitul este o piatră de protecție importantă, absoarbe energiile negative și poluanții, preluându-le din atmosferă și din corp. Protejează împotriva radiațiilor și îndepărtează poluarea electromagnetică. Malachitul curăță și activează chakrele, mai ales chackra inimii căreia îi corespunde culoarea verde. Energia pietrei malachit deschide inima către iubirea necondiționată, dezvoltând empatia. Încurajează asumarea riscurilor și schimbarea. Te învață cum să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile, gândurile și sentimentele tale. 


bijuterii cu pietre verzi malachit
Vizitează colecția de  bijuterii cu malachit Podoabele Mele, pentru a admira piesele unicat lucrate manual de artizani din India.

 

6. AMAZONIT


Amazonitul este o piatră verde semipretioasa, cu modele și vârtejuri, numită după faimosul fluviu Amazon, din America de Sud. Cu toate acestea, nu există depozite găsite acolo și, în schimb, amazonitul este prezent în alte părți ale Braziliei, în Colorado și Virginia din Statele Unite, Australia și Madagascar. Amazonitul a existat dintotdeauna, iar legenda spune că aceasta a fost piatra care a căptușit scuturile prințeselor războinice amazoniene. Harul și gloria amazonitului se întind pe secole. A fost, de asemenea, piatra verde care a împodobit templele și mormintele  faraonilor egipteni. Pe tăblițe din amazonit a fost gravat unul dintre capitolele cunoscutelor texte egiptene din "Cartea Morților".
Duritate: 6 - 6,5 pe scara Mohs
Piatra de naștere: martie
Semnificație: Similar cu jadul, amazonitul este asociat cu prosperiatea, norocul și succesul în viață. Se spune că Amazonitul are un efect calmant asupra sistemului nervos. Este asociat cu chakra inimii datorită culorii sale verzi, dar și cu chakra gâtului (exprimarea), atunci când nuanța sa este verde-albăstrui. Cel mai bine este să porți pandantive și coliere cu pietre verzi amazonit, în apropierea acestor zone. 


cercei piatra verde amazonit
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu amazonit Podoabele Mele, pentru a admira piese unicat lucrate manual de artizani din India.

 

 

7. AVENTURIN VERDE

 

Aventurinul este o formă de cuarț verde opac, asemănător ca aspect cu jadul, cu o lustruire strălucitoare și o reputație de "piatra norocului".  Aventurinul verde are o concentrație mare de incluziuni de fuchsit. Aceste incluziuni sunt cele care dau aventurinului aspectul său verde. Alte culori de aventurin, cum ar fi cel albastru sau roșu, posedă incluziuni diferite.
Duritatea:   6.5 - 7 pe scara Mohs
Piatra de naștere: august
Semnificație: piatra semiprețioasă norocoasă, aduce prosperitate și bogăție, bună pentru jucătorii de noroc și pentru orice situație când ai nevoie de puțin sprijin de la univers. De exemplu, poși purta o bijuterie cu aventurin la prima întâlnire cu persoana iubită sau la o întâlnire importantă de afaceri. Aventurinul verde deblochează câmpul energetic, în special în jurul chakrei inimii. Acesta este motivul pentru care este o piatră minunată pentru a atrage romantismul. Ne ajută să vindecăm vechile răni emoționale și, în același timp, ne ajută să ne deschidem pentru a primi mai multă iubire.

bijuterii cu pietre semipretioase verzi aventurin
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu aventurin Podoabele Mele.


 

8. CRISOCOLA

 

Crisocola este o piatră semiprețioasă mai puțin cunoscută, care câștigă popularitate prin culorile verzi-turcoaz atrăgătoare și modelele complexe. Are un conținut ridicat de cupru, opacă în transparență, cu un luciu vitros până la tern. Conține malachit, cuprit, cuarț, azurit și limonit. Nuanțele bogate, vibrante, de albastru și verde ale pietrei crisocola amintesc de imaginea Pământului văzut din spațiu. 
Duritate 7 pe scara Mohs (când se formează împreună cu cuarțul), altfel are duritatea 2,5-3,5 și nu se folosește în bijuterii
Piatra de naștere: decembrie
Semnificație: Cunoscută și sub numele de Piatra Învățătorului, energia delicată, feminină a pietrei crisocola stârnește curiozitatea și te invită să cauți răspunsuri în cunoștințe superioare. Se crede că este piatra femeilor înțelepte din întreaga lume. Crisocola invită femeile de pretutindeni să canalizeze energia creației, să împărtășească cunoștințele lor lumii și să își găsească liniștea sufletească.

bijuterii argint cu piatra verde crisocola
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu crisocola Podoabele Mele, pentru a admira frumusețea pietrei și talentul artizanilor.


 

9. PIATRA SÂNGELUI

 

Piatra sângelui (jasp heliotrop) este o piatră prețioasă de culoare verde pământiu, cu faimoasele pete roșii sângerii, care îi dau numele. Acest tip de calcedonie, cu aspect dramatic, este la fel de iubit pentru puterea sa spirituală cât și pentru frumusețea sa. Se spune că piatra sângelui s-a format din sângele lui Iisus Hristos, în contact cu pământul, când a fost răstignit.
Duritate: 6,5 - 7 pe scara Mohs
Piatra de naștere: Aprilie (alternativă)
Semnificație: Protecție, curaj și înțelepciune, sporește încrederea și este un afrodisiac. Jaspul heliotrop este prețuit nu numai ca un talisman de sănătate și de viață lungă, ci are reputația că îi aduce purtătorului respect, noroc, bogăție și faimă. Te protejează de înșelăciune și trădare. Ajută la învingerea dușmanilor în luptă și a asigurat victoria în justiție și în chestiuni legale pe pracursul timpului. Piatra sângelui a conferit darul profeției ca un „oracol” care emite sunete ca mijloc de îndrumare sau pentru a avertiza asupra pericolului.  În lumea antică, era considerată a fi o piatră semiprețioasă care alungă răul și a fost folosită pe scară largă pentru sigilii și bijuterii, precum și pentru a crea obiecte decorative.


inele si cercei piatra sangelui verde
Descoperă colecția de  bijuterii cu jasp heliotrop Podoabele Mele. 

 

10. PREHNIT

 

Prehnitul este piatra semipretioasa verde ca mărul, de obicei translucidă, care câștigă în popularitate pe măsură ce devine mai cunoscută și mai disponibilă în magazinele de specilaitate.
Duritate 6 - 6,5 pe scara Mohs
Piatra de naștere: octombrie
Semnificație: Ameliorează suferința generată de coșmaruri și fobii. Vindecătorul vindecătorului sau "piatra șamanului". Vezi mai jos colecția de inele si cercei cu pietre verzi de prehnit natural.


inele pietre verzi prehnit
Vezi colecția de inele, cercei si pandantive cu prehnit Podoabele Mele.
 

11. SERAFINIT


Serafinitul verde cu striații arginitii irizate și-a primit numele de la îngerii serafimi , datorită asemănării cu aripile acestora.
Duritate 2 - 4 pe scara Mohs
Piatra de naștere: aprilie
Semnificație: Energia serafinitului se ridică prin chakrele corpului, precum ființele de lumină cu șase aripi, cel mai înalt ordin de îngeri care păzește tronul lui Dumnezeu - serafimii.


bijuterii-serafinit-pietre-semipretioase-verzi
Vizitează colecția de  bijuterii argint cu serafinit  Podoabele Mele.


 

12. ONIX VERDE
 

Onixul verde este un tip de cuarț asemănător cu ruda sa, onixul negru, cu aspect neted și elegant, confundat deseori cu jadul.
Duritate 6 - 7 pe scara Mohs
Semnificație:  forță, voință și disciplină. Pietrele verzi stimulează aceste trăsături direct din inimă. Este capabil să-ți liniștească sufletul, aducându-l într-o stare emoțională calmă.


bijuterii pietre onix verdeConsultați colecția de  bijuterii cu onix verde Podoabele Mele. 

Ce alte pietre semipretioase verzi cunoști? Care inele cu piatra verde ți-au atras atenția din colecția Podoabele Mele? Sau poate ți-a rămas sufletul la un inel din argint cu piatra verde lucrat manual. Indiferent care este motivul, ai încredere în intuiția ta și alege să beneficiezi de proprietățile acestor pietre verzi semipretioase si pretioase, în timp ce vei fi complimentată pentru o ținută deosebită. 

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!