Piatra Onix - Proprietati vindecătoare, utilizări și beneficii

Piatra Onix - Proprietati vindecătoare, utilizări și beneficii

Ce este onixul?

 

Onixul este un tip de calcedonie de culoare neagră, de cele mai multe ori, cu straturi paralele si benzi înguste de culoare albă. Cu toate acestea, există și alte variații de culori, cum ar fi verde, roz, maro, roșu cu benzi albe. Piatra are un luciu ceros si duritatea 6,5 pe scara Mohs, ceea ce o face potrivită pentru toate tipurile de bijuterii cu onix.
 

ORIGINEA PIETREI ONIX

 

Mineralul a fost raportat pentru prima dată în anul 77 d.Hr. de Gaius Plinius Secundus (Pliniu cel Bătrân) și a fost numit după cuvântul grecesc „gheară” sau „unghie”. Numele acesta i-a fost dat datorită structurii și luminozității benzilor pe care piatra onix le prezintă atunci când este tăiată.

Potrivit legendei,  într-o zi, Cupidon, zeul iubirii, a folosit una dintre săgețile sale pentru a tăia unghiile mamei sale adormite, Venus. Pe măsură ce unghiile ei cădeau de pe Muntele Olimp în râul sacru Indus, ele s-au transformat în Onix, deoarece se credea că sunt divine.

piatra onix legenda Venus si Cupidon

Piatra semipretioasă onix se găsește în mod obișnuit în diferite țări ale lumii: Mexic, Argentina, Brazilia, Australia, Africa de Sud, Madagascar, India și Statele Unite.
 

UTILIZĂRI ANTICE

 

Onixul a fost folosit de mii de ani de către civilizațiile lumii și are o istorie lungă. În antichitate, onixul provenea din Arabia Saudită și India. Cele mai frumoase geme cu proprietati onix desăvârșite au venit din muntele Shibam, nu departe de Mareb, capitala Regatului Saba (acum îngropată sub nisipurile Yemenului). Dimensiunea colosală a blocurilor de onix lucrate îi uimește întotdeauna pe oamenii de știință și pe istorici.

Civilizațiile antice foloseau onixul în moduri foarte iscusite. În Abydos, Egipt, cercetătorii au descoperit mai multe farfurii, borcane și vaze în onix. Templele funerare ascundeau cercei cu onix si perle. Romanii l-au folosit în inele cu sigiliu gravate cu diferite simboluri. Potrivit lui Appian, un istoric grec, regele Pontului (situat în nordul Turciei de astăzi), Mithridate cel Mare (în jurul anului 100 î.Hr.), avea două mii de vase de onix și aur în posesia sa. Pompei a adus aceste vaze frumoase înapoi la Roma după victoria sa.

vas din onix

Pliniu cel Bătrân în cartea sa „Naturalis Historia” a descris anumite tehnici folosite pentru a vopsi și colora artificial calcedonia gri pentru a arăta ca un onix veritabil. O metodă a inclus fierberea calcedoniei cu zahăr și apoi scufundarea sa în acid clorhidric. O altă tehnică de a obține onix a fost descrisă prin încălzirea mineralului calcedonia și apoi tratarea acestuia cu acid azotic pentru a îndepărta toate impuritățile.

Onixul a fost, de asemenea, menționat de nenumărate ori printre cele 12 pietre semipretioase din Biblie și chiar se spune că ar fi fost piatra centrală a pieptarului Marelui Preot. După ce regele David a cedat tronul fiului său, Solomon, el a ieșit să adune materiale prețioase pentru noul său templu. O gemă menționată de nenumărate ori a fost onixul.
 

Onix proprietati vindecatoare

 


Onixul este o piatră care oferă vibrații puternice de protecție, forță, concentrare și voință. Această piatră este aici pentru a te ajuta să mergi înainte. Prin activarea chakrelor rădăcină, a plexului solar și celui de-al treilea ochi, omul este capabil să se împământeze pe deplin. Nu numai că piatra onix îți va oferi o sursă de energie pentru a te ridica și a începe să-ți urmezi visurile, dar te va proteja în noua ta călătorie. Ea va crea un scut în jurul aurei tale, care va împiedica energia negativă să pătrundă.

Această piatră a fost folosită ca protecție de mii de ani și este încă una dintre cele mai puternice pietre pe care le cunoaștem.
De asemenea, chinezii au crezut încă din vechime în puterea acestei pietre magice, iar onixul negru a fost folosit în special în Feng Shui, cu rol de protecție a locuinței.

În poveștile indiene antice, onixul ajuta la menținerea stabilității și a echilibrului in cadrul relațiilor de cuplu.

proprietati vindecatoare onix

 


VINDECARE MENTALĂ ȘI EMOȚIONALĂ

 


Când vine vorba de vindecarea emoțională, proprietățile pietrei onix ne ajută să ne simțim plini de putere și vitalitate în corpul nostru fizic. Înrădăcinarea este una dintre cele mai bune modalități de a-ți crește încrederea în tine și de a stăpâni arta autocontrolului. Pentru cei care au izbucniri de furie, care simt intens creșterea și scăderea frustrării, onixul negru este aici pentru a calma.

Onixul poate fi util în perioade de doliu și suferință, deoarece te ajută să eliberezi tristețea, fără a te pierde pe tine în acest proces.
De asemenea, onixul poate ajuta la eliminarea grijilor și a preocupărilor care provin din respingere și negativitate. De prea multe ori, ne confruntăm cu emoții greu de procesat, cum ar fi tristețea și furia. În timp ce aceste tipuri de emoții pot să nu fie în mod inerent negative, înclinația noastră umană tinde să le folosească în moduri dăunătoare.În timp ce pietrele de onix nu caută neapărat să îndepărteze aceste emoții în totalitate, mai degrabă ajută la canalizarea lor într-un scop mai mare. Deci, în loc să ascundă aceste sentimente negative, această piatră ne ajută să le vedem mai bine, să le recunoaștem și să le acceptăm, fără să ne simțim împovărați de ele.

 


Onix proprietati metafizice

 

Onixul negru este o piatră a chakrei rădăcinii, deoarece aduce toată acea energie glorioasă pentru a te menține conectat la pământ. Chakra rădăcină este una dintre cele mai importante chakre, deoarece invită excesul de energie să fie eliberat din corp. Fără ca chakra de bază să fie curățată, aceasta poate dezechilibra întregul sistem.

piatra onix si chakra radacina

Această piatră aduce cu picioarele pe Pământ persoanele care sunt mai degrabă cu capul în nori. Conștientizând clipa, suntem ancorați în momentul prezent. Astfel, vom lua decizii înțelepte și ne vom putea stăpâni emoțiile.


Piatra onix in Zodiac


Onixul este piatra de naștere a nativilor din zodiile Leu și Capricorn, cele mai ambițioase semne zodiacale. Ea îi ajută pe aceștia să devină stăpâni pe propriile lor destine. Le oferă încredere și forță să depășească toate obstacolele din cale. Onixul centrează energia în momente de stres mental sau emoțional și oferă o capacitate de luare a deciziilor înțelepte.


Cuvânt de încheiere 


Indiferent care dintre poveștile din jurul acestei pietre mistice te fascinează cel mai mult, fiecare purtător de onix negru are o legătură unică cu piatra. La Podoabele Mele, munca noastră este să găsim cele mai frumoase inele, pandantive, coliere, cercei si brățări cu onix din întreaga lume. Lapidarii iscusiți taie și șlefuiesc pietrele pentru a dezvălui frumusețea „interioară” a acestora, prin îndepărtarea riguroasă a straturilor superioare. Astfel, proprietatile pietrei onix sunt puse in valoare. Apoi, artizanii fixează misterioasele geme în bijuterii de argint cu pietre, care continuă să ne captiveze prin măiestria lor.

Sperăm ca fiecare piesă din colecția noastră să își găsească proprietarul potrivit, cu care să lege o conexiune pe viață.

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!