Bijuterii handmade unicat sau de serie? | Blog

Bijuterii handmade unicat sau de serie? | Blog

 

Bijuterii handmade  – avantaje și dezavantaje

Bijuteriile handmade sunt realizate manual de la început până la sfârșit, așa cum sugerează și numele lor. Ele sunt mult mai puțin frecvente și implică lucrul cu metalul prețios de la zero, în cazul nostru vom vorbi despre argint, folosind un nivel foarte înalt de măiestrie. Acest proces nu implică niciun model sau matriță și începe cu bucăți de argint brute, care vin de obicei sub formă de sârmă sau foi. Metalul este apoi manipulat prin tăiere, ciocănire, modelare și încălzire pentru a crea design-ul de bijuterie argint unicat dorit. Odată ce prelucrarea monturii din argint este completă, aceasta este lustruită, șlefuită și se ornează cu pietrele semiprețioase dorite (dacă este cazul). 

O singură bijuterie cu pietre semiprețioase (inel, cercei, pandantiv, colier, brățară) este lucrată ore, zile sau chiar săptămâni la rând de către artizani pricepuți, cu un nivel de pasiune care a fost transmis, de cele mai multe ori, din generație în generație. Cele mai renumite bijuterii argint cu pietre provin din țări ca India, Israel, Indonezia, Brazilia, Mexic. Procesul începe prin alegerea unei pietre semiprețioase naturale și apoi se creează cu atenție un design în jurul acesteia. Argintarul realizează fiecare aspect al bijuteriei unicat în mod manual, pentru a se potrivi pietrei semiprețioase alese. Odată ce toate componentele metalice individuale sunt gata, acestea sunt asamblate cu pricepere și pietrele semiprețioase sunt montate cu atenție, iar bijuteria finală este lustruită până când se obține rezultatul dorit. Descoperă colecția de bijuterii handmade Podoabele Mele:

Inele argint handmade
Cercei argint handmade
Pandantive argint handmade
Brățări pietre semipretioase
Coliere pietre semipretioase


bijuterii-handmade

Avantaje

Bijuteriile lucrate manual din argint sunt cu aproape 50% mai grele decât bijuteriile turnate, deoarece metalul folosit este mult mai dens. O piesă de bijuterie fină lucrată manual este în mod natural mai puternică și mai durabilă, deoarece argintul 925 a fost întărit prin procesul de îndoire, laminare, modelare și ciocănire.

Astfel, se pot crea modele de bijuterii handmade mai fine, care au un aspect mai delicat. De asemenea, este mai ușor să amesteci diferite tipuri de metale într-o singură bijuterie, fără a avea probleme de durabilitate. De exemplu, crearea unui inel de logodnă cu o bandă de aur galben și una de argint rodiat. Nu există nicio șansă ca o piesă să dezvolte porozitatea, care este un defect comun în procesul de turnare în serie a bijuteriilor.

S-ar putea să îți placă și articolul  Cadou pentru EA 

Bijuteriile handmade sunt unicat, deoarece fiecare aspect al acelei piese a fost realizat individual. Există un element de romantism și o poveste în spatele fiecărei piese. Călătoria începe cu hotărârea ta de a achiziționa un inel, pandantiv, colier, o pereche de cercei sau o brățară pentru tine sau cineva special din viața ta. Apoi selectezi pietrele semiprețioase sau prețioase care să facă parte din bijuteria argint unicat la care te-ai gândit. Stabilești împreună cu maestrul bijutier design-ul piesei, care se potrivește perfect cu pietrele fine alese de tine, pentru ca în final să obții o bijuterie deosebită care te va însoți toată viața.

set-bijuterii-handmade-pietre

Dezavantaje

 

Bijuteriile din argint lucrate manual au un preț ridicat deoarece necesită un efort mai mare pentru a le realiza. Cum spuneam mai devreme, finalizarea unei astfel de bijuterii poate dura zile întregi. Nivelul de detaliu și precizie la reproducerea manuală a unui design poate avea ușoare variații, datorită faptului că nu se folosesc matrițe și imprimante 3D.

S-ar putea să îți placă și articolul  Pe ce mână se poartă inelul cu piatră.
 

Bijuterii fabricate în serie – avantaje și dezavantaje

 

Bijuteriile din argint 925 care nu sunt realizate manual, cunoscute și sub denumirea de bijuterii fabricate în serie, se realizează prin turnarea metalului lichid în matrițe create prin imprimarea 3D a unui model de ceară al bijuteriei finite. Acest model este apoi acoperit cu ipsos pentru modelaj, înainte de a fi încălzit într-un cuptor special. Căldura face ca ceara să se topească, ceea ce lasă spațiu în interiorul modelajului pentru turnarea metalului topit. Odată ce argintul este răcit, ipsosul este îndepărtat pentru a dezvălui bijuteriile astfel obținute. De cele mai multe ori este vorba de un “copac” în care s-au adăugat matrițele mai multor bijuterii din argint 925, cele mai grele fiind așezate la baza copacului, iar cele mai ușoare spre vârf. La final, bijuteriile se desprind de pe copac una câte una, se lustruiesc și se ornează cu pietrele semiprețioase dorite.

Majoritatea bijuteriilor din argint 925 cu pietre semiprețioase pe care le vedeți astăzi în magazinele de bijuterii din mall sau online este fabricată în serie. Sute de modele identice sau foarte similare sunt create folosind procesul de turnare și pietrele semiprețioase calibrate (de dimensiuni standardizate) sunt pur și simplu așezate în ele. Majoritatea acestor bijuterii din argint cu pietre semiprețioase sunt realizate în țări precum Hong Kong, China și Thailanda, cunoscute pentru producția de bijuterii din argint în masă. 

 

bijuterii-argint-unicat


Avantaje

Turnarea este o metodă foarte eficientă pentru producerea unui volum mare de bijuterii, deoarece este posibil să se utilizeze mai multe matrițe simultan. Este mai puțin costisitor în comparație cu bijuteriile handmade, căci necesită mai puțin efort. Această metodă de realizare a inelelor, cerceilor, pandantivelor, brățărilor și a colierelor din metale prețioase este un proces necesar datorită creșterii rapide a industriei de bijuterii. În plus, fiind realizate cu ajutorul matrițelor 3D, produsele finale au un aspect identic de la o bijuterie la alta, fiind perfecte pentru expunerea în cataloagele caselor de bijuterii.

S-ar putea să îți placă și articolul  Totul despre șlefuirea pietrelor .

 

Dezavantaje

 

Utilizarea matrițelor în prelucrarea metalelor prezintă un risc de porozitate (bule mici de aer în interiorul metalului). Acest lucru poate face ca produsul finit să fie mai puțin calitativ și mai predispus la rupere și zgâriere. De asemenea, este dificil să creezi bijuterii din argint 925 cu pietre semiprețioase cu detalii mai fine și mai delicate, datorită durabilității limitate a metalului. Crearea de modele cu mai multe tipuri de metal poate fi mai dificilă, deoarece componentele trebuie turnate separat și apoi lipite împreună. Acest lucru poate face bijuteria finală mai slabă în punctele unde a avut loc lipirea materialelor. Din păcate, individualitatea și unicitatea se pierd în procesul de fabricare a bijuteriilor în masă. Calitatea este deseori afectată în favoarea cantității. Unele persoane simt că există o pierdere de emoție legată de acest proces.

 

Concluzie

Producerea bijuteriilor din argint 925 în serie este acum utilizată de casele de bijuterii din întreaga lume și, așa cum se întâmplă în majoritatea domeniilor, există bijuterii și ... bijuterii.  Este important să rețineți că puteți avea bijuterii handmade lucrate foarte prost și puteți avea bijuterii realizate foarte bine în serie. Cele mai frumoase bijuterii lucrate manual, însă, sunt semnificativ mai de calitate, mai rare, mai durabile și mai fine decât cele mai deosebite bijuterii de serie. Deci, atunci când se compară merele cu merele, bijuteriile din argint unicat câștigă detașat. Tu pe care le preferi?


 

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!