Colecția de Valentine's Day si Dragobete este disponibilă aici >> 10% în puncte de fidelitate + TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 300 lei

Piatra Lunii Proprietati, Puteri Mistice, Semnificatii

Piatra Lunii Proprietati, Puteri Mistice, Semnificatii

 

Piatra lunii este o piatră prețioasă rară și frumoasă, care a captat imaginația oamenilor de secole întregi. Cunoscută și sub numele de piatra selenară,  acest cristal are o culoare albă, translucidă și este cunoscut pentru reflexiile sale albastre, angelice și asemănarea cu luna, astrul nopții. În acest articol, vom explora mai profund caracteristicile, istoria și semnificația culturală a pietrei lunii.
 

Piatra lunii proprietati fizice

 

Ce este piatra lunii?


Piatra lunii este o piatră semiprețioasă care a captat imaginația artizanilor și a bijutierilor de pretutindeni. În medicina tradițională, se credea că piatra lunii are proprietăți terapeutice, fiind utilizată pentru a trata afecțiuni ale ochilor, insomniei și tulburările hormonale. În prezent, aceste proprietăți nu sunt recunoscute de comunitatea științifică, dar piatra lunii continuă să fie apreciată pentru frumusețea sa unică.

Citește articolul Ghid Pietre Semipretioase Zodii ca să afli dacă piatra lunii este piatra ta norocoasă.


Adularescența

Adularecența este una dintre proprietățile de bază ale pietrei lunii și se referă la fenomenul optic care provoacă strălucirea extraordinară de pe suprafața cristalului. Lumina se mișcă parcă pe piatră, așa cum razele lunii alunecă pe apa mării noaptea. Acest lucru se întâmplă atunci când lumina se reflectă în straturile subțiri ale mineralelor componente. Jocul de lumină prezentat de piatra lunii este asemănător cu cel al opalului și al labradoritului. 
 

Culoare Piatra Lunii

Piatra lunii (engleză, moonstone) este o piatră opalescentă care poate fi găsită sub formă incoloră, precum și piersică, roz, verde, gri, galben, maro și albastru. Claritatea sa variază de la transparent la opac. Cu cât este mai transparentă și cu reflexii de albastru mai intense, cu atât piatra lunii este mai valoroasă. În bijuterii cu piatra lunii o întâlnim de cele mai multe ori sub formă de cabochon și foarte rar este șlefuită fațetat. 

piatra lunii bijuterii
 

Ce este piatra lunii curcubeu?

Un tip de labradorit alb, care prezintă proprietatea de adularescență multicoloră. Este cunoscut în comerț ca piatra lunii curcubeu, în ciuda faptului că este o varietate de labradorit, mai degrabă decât ortoclaz.

 

Unde se găsește piatra lunii?

Cele mai de valoare exemplare de piatra lunii se minau în trecut din Myanmar, însă zăcământul a fost epuizat. Astăzi, cele mai apreciate exemplare folosite în bijuterii și Feng Shui se află în Sri Lanka și India și Madagascar. Alte mine de pe glob pot fi găsite în Brazilia, Norvegia, SUA, Australia, Germania și Tanzania.
 

piatra lunii proprietati

 

Piatra lunii în istorie


În India, piatra lunii are o istorie lungă de a fi un instrument folosit pentru a atrage înțelepciunea divină și abilitățile de clarviziune. În Roma Antică, romanii credeau că strălucirea sidefată a Pietrei Lunii este de fapt lumina lunii cristalizată. Se spunea că cei care aruncau o privire în piatră o puteau vedea pe Zeița Diana și că acest talisman sidefat va aduce dragoste și avere celui care il poartă.

Pe măsură ce Europa a intrat în perioada Art Nouveau, piatra lunii și-a recâstigat magia. Ea a avut parte de un nou zbor de înflorire, devenind piesa centrală pentru bijuterii și practici transcedentale. Începând cu 1960, tot mai multi oameni au inceout sa folosească piatra lunii pentru proprietatile sale spirituale si de vindecare. In lumea modernă, aceasta nu și-a pierdut valoarea, ci este o amuletă specială, care ne conduce bunăstarea în tărâmuri noi. Pentru a afla mai multe despre modul în care Piatra Lunii poate trimite lumină strălucitoare în inima ta, continuă să citești.Piatra lunii semnificatii sacre

 

La fel de veche ca și luna însăși, semnificația pietrei lunii se află în energia sa. Asemănătoare cu un spectacol de lumină acoperită de nori, piatra lunii ispitește pasionații de pietre semiprețioase cu aspectul său lăptos și irizațiile sidefate. Numele său misterios - moonstone - și strălucirea jucăușă stau în spatele unei semnificații profunde:

piatra lunii proprietati metafizice si meditatie
 

 • Acest cristal caleidoscopic adoră să aducă lumină în viața ta, la fel ca astrul nopții care se ridică noaptea pe cer. Piatra lunii este conectată la toate emoțiile tale, la lumina și întunericul din adâncurile minții subconștiente.  

 

 • Oamenii au asociat această piatră translucidă sacră cu fertilitatea, dragostea, intuiția, noile începuturi, protecția și, desigur, cu luna. Piatra lunii ne amintește să fim fideli scopului nostru, atunci când ne confruntăm cu alegeri și decizii în viață.
 
 • Energia pietrei sacre te poate hrăni, îți poate da pasiune și poate trezi energia feminină.
 
 • Ea te poate vindeca și ghida către calea ta interioară. Asociată cu chakra coroanei și cu energia divină feminină, se crede că această piatră semiprețioasă irizată dezvoltă intuiția și abilitățile psihice.
 
 • Împreună cu creșterea și descreșterea lunii pe cer, piatra lunii emană liniște și o stare senzuală, ezoterică.
 
 • Emite o energie vitală strălucitoare, care poate reenergiza mintea și corpul, curățând energia de negativitate. Deoarece este învăluită de raze puternice aurii, albastre și violet, piatra lunii este îmbrățișată perpetuu cu energie sacră, care o transformă într-un cristal protector. 
 


Piatra lunii in bijuterii

 

 • Dacă dorești cu adevărat să profiți de puterea acestei pietre magice, atunci cel mai bun mod de a o aduce în lumea ta este prin intermediul bijuteriilor sau a unui copac cu pietre semipretioase. Cu cât cristalul este mai aproape de piele, cu atât proprietatile sale sunt utilizate mai bine. Când pietrele sunt plasate pe piele, ele sunt capabile să lucreze cu frecvențele energetice ale corpului tău, trimițând vibrațiile vindecătoare acolo unde este nevoie. 
 • Purtarea pietrei lunii sub formă de bijuterii este o modalitate puternică de a te conecta cu energia iluminatoare de vibrații înalte pe tot parcursul zilei.
 • Alte pietre care completează Piatra Lunii - energia protectoare a obsidianului, strălucirea opalului, natura irizată a labradoritului și vibrațiile senine de ametist.


Cum să încarci cristalele de piatra lunii?

 

Este o idee bună să cureți și să încarci în mod regulat cristalele semiprețioase. Pentru piatra lunii, vă recomandăm să încărcați acest cristal sub lumina lunii, la lună plină sau în luna nouă. Există multe moduri de a curăța un cristal, iată două dintre cele mai eficiente:

 • scufundați cristalul în apă cu sare de mare peste noapte. Utilizați aproximativ 3 linguri de sare pentru fiecare cană de apă.
 • vizualizați lumina albă a lunii care înconjoară cristalul, cu intenția ca piatra lunii să fie curățată de orice energie negativă.

fazele lunii - luna plina

Piatra lunii cu proprietățile sale unice, este un cristal semiprețios îndrăgit de o lume întreagă. O piatră de echilibrare a emoțiilor, un cristal sacru, care poate fi purtat în cadrul bijuteriei tale preferate, spre a beneficia de puterile sale vindecătoare. Și poate cel mai de preț lucru este că piatra lunii invită magia lunii în viața ta!

Tu cum te-ai folosit de acest cristal nobil până acum? Vezi mai jos cele mai frumoase podoabe cu piatra lunii din colecția noastră:

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!