Piatra Lunii - Proprietăți, Semnificații, Puteri Mistice

Piatra Lunii - Proprietăți, Semnificații, Puteri Mistice


Piatra lunii - proprietăți fizice

 

Ce este piatra lunii?

Piatra lunii face parte din familia minerală a feldspaților - cele mai răspândite minerale din scoarța terestră. Este compusă din două minerale feldspatice, ortoclaz și albit. La început, cele două minerale sunt amestecate. Apoi, pe măsură ce mineralul nou format se răcește, ortoclazul și albitul se separă în straturi stivuite, alternante.

Citește articolul Pietre Zodii ca să afli dacă piatra lunii este piatra ta norocoasă.
 

Adularescența

Adularecența este una dintre proprietățile de bază ale pietrei lunii și se referă la fenomenul optic care provoacă strălucirea extraordinară de pe suprafața cristalului. Lumina se mișcă parcă pe piatră, așa cum razele lunii alunecă pe apa mării noaptea. Acest lucru se întâmplă atunci când lumina se reflectă în straturile subțiri ale mineralelor componente. Jocul de lumină prezentat de piatra lunii este asemănător cu cel al opalului și al labradoritului. 
 

Culoare 

Piatra lunii (engleză, moonstone) este o piatră opalescentă care poate fi găsită sub formă incoloră, precum și piersică, roz, verde, gri, galben, maro și albastru. Claritatea sa variază de la transparent la opac. Cu cât este mai transparentă și cu reflexii de albastru mai intense, cu atât piatra lunii este mai valoroasă. În bijuterii cu piatra lunii o întâlnim de cele mai multe ori sub formă de cabochon și foarte rar este șlefuită fațetat. 
 

Ce este piatra lunii curcubeu?

Un tip de labradorit alb, care prezintă proprietatea de adularescență multicoloră. Este cunoscut în comerț ca piatra lunii curcubeu, în ciuda faptului că este o varietate de labradorit, mai degrabă decât ortoclaz.

 

Unde se găsește piatra lunii?

Cele mai de valoare exemplare de piatra lunii se minau în trecut din Myanmar, însă zăcământul a fost epuizat. Astăzi, cele mai apreciate exemplare de piatra lunii folosite în bijuterii și Feng Shui se află în Sri Lanka și India și Madagascar. Alte mine de pe glob pot fi găsite în Brazilia, Norvegia, SUA, Australia, Germania și Tanzania.

S-ar putea să îți placă și articolul Ametist Proprietați și Semnificație
 

piatra-lunii-proprietati

Piatra lunii - moonstone - semnificații sacre

 

Asemănătoare cu un spectacol de lumină acoperită de nori, piatra lunii ispitește pasionații de pietre semiprețioase cu aspectul său lăptos și irizațiile sidefate. Numele său misterios - moonstone - și strălucirea jucăușă stau în spatele unei semnificații profunde. Acest cristal caleidoscopic adoră să aducă lumină în viața ta, la fel ca astrul nopții care se ridică noaptea pe cer. Piatra lunii este conectată la toate emoțiile tale, la lumina și întunericul din adâncurile minții subconștiente.  

Oamenii au asociat această piatră translucidă sacră cu fertilitatea, dragostea, intuiția, noile începuturi, protecția și, desigur, cu luna. Purtarea pietrei lunii sub formă de bijuterii este o modalitate puternică de a te conecta cu energia iluminatoare de vibrații înalte pe tot parcursul zilei. Brățara, colierul sau cerceii cu piatra semiprețioasă selenară pot fi un inspirat cadou pentru mama , soția, sora, fiica sau prietena ta cea mai bună. Piatra luniine amintește să fim fidele scopului nostru atunci când ne confruntăm cu alegeri și decizii în viață.

La fel de veche ca și luna însăși, semnificația pietrei lunii se află în energia sa. Această putere te poate hrăni, îți poate da pasiune și poate trezi energia feminină. Ea te poate vindeca și ghida către calea ta interioară. Asociată cu chakra coroanei și cu energia divină feminină, se crede că această piatră semiprețioasă irizată dezvoltă intuiția și abilitățile psihice. Împreună cu creșterea și descreșterea lunii, piatra lunii emană liniște și o stare senzuală, ezoterică. Emite o energie vitală strălucitoare, care poate reenergiza mintea și corpul și poate spăla negativitatea. Deoarece este învăluită de raze puternice aurii, albastre și violet, piatra lunii este îmbrățișată perpetuu cu energie sacră, care o transformă într-un cristal protector. 


Cum să încarci cristalele de piatra lunii?

 

Este o idee bună să cureți și să încarci în mod regulat cristalele semiprețioase. Pentru piatra lunii, vă recomandăm să încărcați acest cristal sub lumina lunii, la lună plină sau în luna nouă. Există multe moduri de a curăța un cristal, iată două dintre cele mai eficiente:
- scufundați cristalul în apă cu sare de mare peste noapte. Utilizați aproximativ 3 linguri de sare pentru fiecare cană de apă.
- vizualizați lumina albă a lunii care înconjoară cristalul, cu intenția ca piatra lunii să fie curățată de orice energie negativă.

Piatra lunii, cu proprietățile sale unice, este un cristal semiprețios îndrăgit de o lume întreagă. O piatră de echilibrare a emoțiilor, un cristal sacru, care poate fi purtat în cadrul bijuteriei tale preferate, spre a beneficia de puterile sale vindecătoare. Și poate cel mai de preț lucru este că piatra lunii invită magia lunii în viața ta.

Tu cum te-ai folosit de puterea acestei pietre semiprețioase până acum? Ai vreo bijuterie preferată? Adaugă o piesă unicat din argint cu piatra lunii din colecția Podoabele Mele și lasă-te admirată de oamenii dragi din jurul tău. Iar dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l pe Facebook prietenilor tăi. Îți mulțumim anticipat. Pe curând...

Înscrie-te gratuit la Newsletter pentru a primi pe email articole interesante despre pietre semiprețioase și ofertele Podoabele Mele.
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!