Cum folosești piatra ochi de tigru în beneficiul tău?

Cum folosești piatra ochi de tigru în beneficiul tău?

Ochi de Tigru - Origine și Proprietăți 

 

În Egiptul antic, frumoasele benzi de aur afișate de piatra ochi de tigru erau asociate cu razele zeului Ra – cel mai puternic dintre zei. Ochiul de tigru a fost considerat una dintre cele mai prețioase cristale din Valea Nilului. Legenda spune că piatra deține puterea soarelui de la amiază, cel mai fierbinte moment al zilei și simbol al forței de viață. Prin urmare, faraonii și alți aristocrați de rang înalt purtau bijuterii ochi de tigru pentru a beneficia de proprietățile acestei pietre semiprețioase, crezând că le va da vitalitate și putere. Piatra ochi de tigru a reprezentat conceptul ochiului atotputernic și a fost considerată sacră, fiind plasată în mormintele faraonilor spre a-i însoți în viața de apoi. Este un talisman misterios și puternic, venerat și temut - un „ochi atotvăzător, atotștiutor”, care oferă celei/celui care îl poartă abilitatea de a observa totul, chiar și prin “ușile închise”. De asemenea, același cristal ochi de tigru a fost ales de egipteni pentru a reprezenta ochii statuilor zeilor, exprimând viziunea divină.

S-ar putea să îți placă și articolul Piatra Lunii Proprietăți

Dacă ținem gema în lumina soarelui, intensitatea razelor aurii reflectate și luminozitatea sa vor atrage privirile cu o magnitudine similară cu a omologului său, tigrul. Strălucind ca un ochi de tigru, piatra a ajuns să poarte același nume. Științific vorbind, acest „efect ocular” se găsește predominant în roci metamorfice, care au proprietatea de a reflecta lumina. Deseori, aceste pietre semiprețioase sunt formate din benzi strălucitoare, care par să danseze atunci când le privești, la fel ca linia orizontului, care începe să pâlpâie într-o zi fierbinte de vară. Piatra ochi de tigru este caldă și radiantă, sintetizând frecvențele Soarelui și ale Pământului, aducând stabilitate și conștientizare, în timp ce integrează spiritualul cu planul fizic. Ea ne invață echilibrul între două extreme - bine și rău, întuneric și lumină, yin și yang - și oferă o înțelegere a unității din spatele contrariilor aparente.

Fiind o piatră de protecție puternică, Ochiul de Tigru are proprietatea de a aduce noroc și succes în viața purtătorului, mai ales pe plan financiar. Ea sprijină mintea în a se focusa, promovând claritatea mentală și ajutându-ne să rezolvăm problemele în mod obiectiv, detașându-ne de emoții. Este deosebit de utilă în alungarea fricii și a anxietății, cât și în recunoașterea propriilor nevoi în raport cu nevoile celorlalți. În plus, stabilizează schimbările de dispoziție, ne dă voință, încredere în sine și curaj să ne urmăm scopurile. Poți beneficia de toate aceste proprietăți ale ochiului de tigru purtând-o cabochon în cadrul unor bijuterii handmade sau așezând un copac cu pietre în locuința ta.

 

De la semnificația tigrului la piatra ochi de tigru

 

ochi-de-tigru-semnificatie
În ultimele secunde de viață, prada tigrului este fixată cu privirea pe petele albe de pe spatele urechilor felinei, care seamănă cu doi ochi de tigru mari. Prada este aproape hipnotizată de intensitatea acestei înșelăciuni optice, incapabilă să se elibereze din vrajă. Când tigrul se pregătește să atace, își întoarce urechile spre pradă, cu cei doi “ochi” ațintiți asupra ei, dând impresia că este și mai feroce decât în realitate (de parcă mai era nevoie de acest truc). Cei doi ochi  “falși” de pe spatele urechilor sale pot fi o amenințare și pentru posibilele atacuri din spate, dezarmând dușmanul înainte să fie prea târziu.

Tigrul joacă un rol central în special în cultura chineză, fiind unul dintre cele douăsprezece animale zodiacale. Marcajele caracteristice de pe blana frunții sale, formând caracterul chinezesc “rege”, au făcut ca tigrul să fie considerat regele animalelor încă din antichitate. Alături de balaur, phoenix și broasca țestoasă, tigrul face parte din cele patru creaturi mitice chinezești, care au reprezentat motive majore în arhitectura, arta și literatura acestei civilizații. Spiritul tigrului este o reamintire a importanței instinctelor primare și a acceptării "umbrei" care se strecoară din întunericul junglei (subconștient) spre a veni în lumină (conștientizare). 

Dar ce legătură au toate acestea cu proprietățile pietrei ochi de tigru? Această gemă a alimentat imaginația omenirii, de când a fost descoperită de civilizațiile antice și până în ziua de azi, împrumutând din semnificația simbolică a regelui junglei. Misterioasă, puternică, protectoare și caldă sunt doar câteva dintre proprietățile acestui mineral , atribuite de-a lungul timpului. Așa cum tigrul a fost venerat și respectat ca o creatură asemănătoare unui zeu în arta orientală, tot așa și piatra ochi de tigru a fost considerată sacră, fiind adesea sculptată în amulete și purtată în bijuterii pentru a îndepărta spiritele rele. 


Citește articolul Pietre Zodii ca să afli dacă ochiul de tigru este piatra ta norocoasă.

Nu numai chinezii și egiptenii din antichitate credeau în puterea sa. Piatra semiprețioasă aurie a jucat un rol central și în mitologia greacă și romană. În timp ce grecii au valorificat proprietățile ochiului de tigru în bijuterii pentru a le întări simțurile de concentrare, precizie și protecție, romanii purtau amulete realizate din ochi de tigru când mergeau în lupte pentru a combate teama, pentru a avea o gândire strategică  și pentru a le da putere să câștige bătăliile.

Tu ce bijuterii cu piatra ochi de tigru ai în colecția ta? Alege o piesă unicat din colecția Podoabele Mele și mândrește-te cu o bijuterie din argint cu piatra ochi de tigru lucrată manual de artizani din India. Iar dacă ți-a plăcut acest articol, de ce nu-l distribui și cunoștințelor tale pe Facebook? Îți mulțumim anticipat. Pe curând...

Înscrie-te gratuit la Newsletter pentru a primi pe email articole interesante despre pietre semiprețioase și ofertele Podoabele Mele.
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!