Ochi de tigru • Cum folosești piatra în beneficiul tău?

Ochi de tigru • Cum folosești piatra în beneficiul tău?

Ochi de Tigru Proprietati si Origine

 

În Egiptul antic, frumoasele benzi de aur afișate de piatra ochi de tigru erau asociate cu razele zeului Ra – cel mai puternic dintre zei. Ochiul de tigru a fost considerat una dintre cele mai prețioase cristale din Valea Nilului. Legenda spune că piatra deține puterea soarelui de la amiază, cel mai fierbinte moment al zilei și simbol al forței de viață. Prin urmare, faraonii și alți aristocrați de rang înalt purtau bijuterii ochi de tigru pentru a beneficia de proprietățile acestei pietre semiprețioase, crezând că le va da vitalitate și putere.

Când vine vorba de ochi de tigru proprietati, acest cristal este o varietate de cuarț, cu duritatea 7 pe scara Mohs. A reprezentat conceptul ochiului atotputernic și a fost considerat sacru, fiind plasat în mormintele faraonilor spre a-i însoți în viața de apoi. Este un talisman misterios și puternic, venerat și temut - un „ochi atotvăzător, atotștiutor”, care oferă celei/celui care îl poartă abilitatea de a observa totul, chiar și prin “ușile închise”. De asemenea, același ochi de tigru a fost ales de egipteni pentru a reprezenta ochii statuilor zeilor, exprimând viziunea divină.

S-ar putea să îți placă și articolul Piatra Lunii Proprietati

Dacă ținem gema în lumina soarelui, intensitatea razelor aurii reflectate și luminozitatea sa vor atrage privirile cu o magnitudine similară cu a omologului său, tigrul. Strălucind ca un ochi de tigru, piatra a ajuns să poarte același nume. Științific vorbind, acest „efect ocular” se găsește predominant în roci metamorfice, care au proprietatea de a reflecta lumina. Deseori, aceste pietre semiprețioase sunt formate din benzi strălucitoare, care par să danseze atunci când le privești, la fel ca linia orizontului, care începe să pâlpâie într-o zi fierbinte de vară.

Piatra ochi de tigru este caldă și radiantă, în nuanțe de galben, auriu și maro, sintetizând frecvențele Soarelui și ale Pământului. Uneori o găsim în nuanțe de albastru și chiar roșu! Ea aduce stabilitate și conștientizare, în timp ce integrează spiritualul cu planul fizic. Ne invață echilibrul între două extreme - bine și rău, întuneric și lumină, yin și yang - și oferă o înțelegere a unității din spatele contrariilor aparente.


piatra ochi de tigru

Fiind o piatră de protecție puternică, Ochiul de Tigru are proprietatea de a aduce noroc și succes în viața purtătorului, mai ales pe plan financiar. Ea sprijină mintea în a se focusa, promovând claritatea mentală și ajutându-ne să rezolvăm problemele în mod obiectiv, detașându-ne de emoții. Este deosebit de utilă în alungarea fricii și a anxietății, cât și în recunoașterea propriilor nevoi în raport cu nevoile celorlalți. În plus, stabilizează schimbările de dispoziție, ne dă voință, încredere în sine și curaj să ne urmăm scopurile. Poți beneficia de toate aceste proprietăți ale ochiului de tigru purtând-o cabochon în cadrul unor bijuterii argint sau așezând un copac cu pietre semipretioase în locuința ta.
 


De la semnificația tigrului la piatra ochi de tigru

 

ochi de tigru semnificatie
În ultimele secunde de viață, prada tigrului este fixată cu privirea pe petele albe de pe spatele urechilor felinei, care seamănă cu doi ochi de tigru mari. Prada este aproape hipnotizată de intensitatea acestei înșelăciuni optice, incapabilă să se elibereze din vrajă. Când tigrul se pregătește să atace, își întoarce urechile spre pradă, cu cei doi “ochi” ațintiți asupra ei, dând impresia că este și mai feroce decât în realitate (de parcă mai era nevoie de acest truc). Cei doi ochi  “falși” de pe spatele urechilor sale pot fi o amenințare și pentru posibilele atacuri din spate, dezarmând dușmanul înainte să fie prea târziu.

Citește articolul Pietre Semipretioase Zodii ca să afli dacă ochiul de tigru este piatra ta norocoasă.

Tigrul joacă un rol central în special în cultura chineză, fiind unul dintre cele douăsprezece animale zodiacale. Marcajele caracteristice de pe blana frunții sale, formând caracterul chinezesc “rege”, au făcut ca tigrul să fie considerat regele animalelor încă din antichitate. Alături de balaur, phoenix și broasca țestoasă, tigrul face parte din cele patru creaturi mitice chinezești, care au reprezentat motive majore în arhitectura, arta și literatura acestei civilizații. 

Spiritul tigrului este o reamintire a importanței instinctelor primare și a acceptării "umbrei" care se strecoară din întunericul junglei (subconștient) spre a veni în lumină (conștientizare). 

Dar ce legătură au toate acestea cu proprietatile pietrei ochi de tigru? Această gemă a alimentat imaginația omenirii, de când a fost descoperită de civilizațiile antice și până în ziua de azi, împrumutând din semnificația simbolică a regelui junglei. Misterioasă, puternică, protectoare și caldă sunt doar câteva dintre proprietățile acestui mineral , atribuite de-a lungul timpului.

Așa cum tigrul a fost venerat și respectat ca o creatură asemănătoare unui zeu în arta orientală, tot așa și piatra ochi de tigru a fost considerată sacră, fiind adesea sculptată în amulete și purtată în bijuterii pentru a îndepărta spiritele rele. 

 


Ochi de Tigru Proprietati

Nu numai chinezii și egiptenii din antichitate credeau în puterea sa. Piatra semiprețioasă aurie a jucat un rol central și în mitologia greacă și romană. În timp ce grecii au valorificat ochiul de tigru si proprietatile sale în bijuterii, romanii purtau amulete realizarte din ochi de tigru când mergeau in lupte. Iată de ce:

cum sa folosesti piatra ochi de tigru
 
  • pentru a le întări simțurile de concentrare, precizie, protecție si pentru a combate teama
  • pentru a avea o gândire strategică  și pentru a le da putere să câștige bătăliile.
  • proprietățile ochiului de tigru te încurajează să trăiești cu înverșunare și curaj în toate aspectele vieții tale. Când cauți un plus de curaj care să te ajute să depășești frica sau să-ți asumi riscuri în viața ta, nu există un cristal mai bun
  • când vine vorba de ochi de tigru proprietati vindecătoare, acest cristal isi obține puterea dintr-o combinație de elemente Soare și Pământ. Oferă atât vibrații de împământare, cât și de manifestare a visului pe care îl ai.
  • culoarea sa aurie, strălucitoare, este la fel de îndrăzneață ca și proprietățile sale vindecătoare, care lucrează pentru a echilibra emoțiile toxice și pentru a crea schimbări mentale pozitive.
  • ochiului de tigru este asociat cu chakra plexului solar, a treia chakră dintr-un sistem de șapte. Ca centru energetic care guvernează puterea și încrederea personală, această piatră semiprețioasă ajută la curățarea dezechilibrelor, făcându-te să te simți cea mai puternică și încrezătoare versiune a ta. 
  • ochiul de tigru este un instrument puternic pentru a debloca abundența, făcându-l unul dintre cristalele preferate pentru atragerea succesului financiar. Aceată piatră semiprețioasă te menține concentrat(ă) și hotărât(ă) pe calea ta, chiar și atunci când apar obstacole. 
 

Piatra ochi de tigru - cum s-o folosești pentru a atrage prosperitatea?

 
Piatra ochi de tigru este cunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale de atragere a prosperității.
 

1. Poartă bijuterii cu ochi de tigru


Purtarea unei bijuterii din ochi de tigru îți păstrează energia încurajatoare aproape de tine în orice moment. Atunci când apar dificultăți sau obstacole care îți stau în cale, purtarea unei bratari cu ochi de tigru sau a unui pandantiv cu ochi de tigru te asigură că te menții pe drumul cel bun.


2. Ochi de tigru in poșetă sau în buzunar


Oriunde ai merge, ia cu tine un cristal de ochi de tigru, în geantă sau în buzunar. Când apar probleme financiare, privește piatra și amintește-ți de puterea tigrului. Amintește-ți că ești capabil(ă) de orice, atâta timp cât îți schimbi perspectiva de la una bazată pe frică, la una plină de încredere.
 

3. Combinații de cristale

combinatii de cristale cu ochi de tigru


Când împerechezi piatra de ochi de tigru cu un alt magnet de bogăție, vei primi o doză dublă de sprijin și încurajare pentru a rămâne motivat(ă) și concentrat(ă). Jadul este o pereche minunată , deoarece servește ca un memento să rămâi răbdător și înțelept, în timp ce ochiul de tigru te menține puternic și muncitor. Pe măsură ce vă îndreptați spre obiectivele de prosperitate, puteți adăuga și bijuterii cu pietre de citrin și malachit la colecția voastră, pietre cunoscute pentru proprietățile lor de a atrage succesul financiar.

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 9-17

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!