Pentru comenzi mai mari de 200 lei >> COD 15% REDUCRE : IEPURAS15 >> In plus, primesti 10 % inapoi in puncte de fidelitate!

Ochi de tigru • Cum folosești piatra în beneficiul tău?

Ochi de tigru • Cum folosești piatra în beneficiul tău?

Piatra ochi de tigru este o gemă fascinantă, recunoscută pentru nuanțele sale calde și modelele hipnotice care amintesc de ochii unui tigru. Cu o paletă de culori ce variază de la auriu și maro la nuanțe de roșu și albastru, această piatră semiprețioasă emană o energie puternic protectoare. Cunoscută și sub denumirea de "piatra voinței", ochiul de tigru este asociat cu curajul, încrederea în sine și abilitatea de a depăși obstacolele. Fie că este purtată sub formă de bijuterie sau utilizată în practici spirituale, piatra ochi de tigru rămâne o sursă de inspirație pentru cei care apreciază frumusețea și semnificația simbolică a cristalelor.

 

Ochi de tigru - origini geologice și formare

 

Geologii au crezut mai bine de un secol că ochiul de tigru, roca aurie cu benzi maro, s-a format în același mod ca o bucată de lemn pietrificat: un mineral l-a înlocuit pe altul, păstrând în același timp structura originală a rocii. Scriind în 1873, Dr. F. Wibel (un renumit geolog german) a concluzionat că ochiul de tigru se formează atunci când crocidolitul (o formă albastră de azbest) dintr-o rocă este înlocuit cu cristale fibroase de calcedonie, o formă de cuarț. Wibel a crezut că aceste cristale fibroase dau strălucire gemei.

Teoria sa a fost combătută la începutul anilor 2000, când Peter Heaney (geolog din SUA) a studiat mai atent compoziția pietrei ochi de tigru. Acesta a folosit diferite tipuri de microscoape și nu a găsit nici o urmă de calcedonie în ochiul de tigru - doar cuarț nefibros! Modelul cristalelor i-a sugerat lui Heaney că roca originală a fost creată din coloane solide de cuarț și incluziuni de crocidolit. Pe măsură ce aceste fibre creșteau, ele se crăpau datorită presiunii mari din scoarța terestră și aveau să producă atrăgătoarele benzi. În acest scenariu, crocidolitul (și nu calcedonia) este cel care produce efectul ocular de benzi strălucitoare (referința: Science.org)

Din tărâmurile Africii de Sud, insulele de mirodenii și plantațiile de ceai din India, cât și din interiorul arid al Australiei de Vest, ochiul de tigru este exploatat în locuri călduroase, sălbatice, cu aer uscat. În secolul al XVI-lea, această piatra semipretioasa a zodiei Gemeni era atât de rară încât era considerat un element foarte prețios, valoarea lui fiind cu mult mai mare decât a aurului!

Originile numelui nu sunt întâmplătoare și merg mai departe decât o simplă referire la o schemă de culori. Tigrul este adevăratul rege al junglei: puternic, curajos și mereu gata să se năpustească asupra pradei. Spiritul tigrului este o reamintire a importanței instinctelor primare și a acceptării umbrei, care se strecoară din întunericul junglei la lumină.


piatra ochi de tigru 

 

Istoria strălucitoare a ochiului de tigru

 

În Egiptul antic, frumoasele benzi de aur afișate de piatra ochi de tigru erau asociate cu razele zeului Ra – cel mai puternic dintre zei. Ochiul de tigru a fost considerat una dintre cele mai prețioase cristale din Valea Nilului. Legenda spune că piatra deține puterea soarelui de la amiază, cel mai fierbinte moment al zilei și simbol al forței de viață. Prin urmare, faraonii și alți aristocrați de rang înalt purtau bijuterii ochi de tigru pentru a beneficia de proprietățile acestei pietre semiprețioase, crezând că le va da vitalitate și putere.

În China, tigrul era considerat cel mai puternic animal. Astfel, frumoasa piatră care îi poartă numele era asociată cu forța interioară, protecția și norocul.


Nu numai chinezii și egiptenii din antichitate credeau în puterea sa. Piatra semiprețioasă aurie a jucat un rol central și în mitologia greacă și romană. În timp ce grecii au valorificat ochiul de tigru si proprietatile sale în bijuterii, romanii purtau amulete realizarte din ochi de tigru când mergeau în luptă, pentru a le spori curajul și a fi protejați de pericol.

Supranumit The Shapeshifter (Piatra Schimbării Formei), ochiul de tigru îl invită pe purtător să-și îmbrățișeze forța interioară și voința personală. Benzile aurii, ca niște pete de nisip, alternează cu dungi negre și maro ca de cerneală. Nu există nicio dispută asupra forței și energiei sălbatice care pot fi găsite în această piatră! În mod tradițional, piatra ochi de tigru a fost purtată ca o amuletă de protecție împotriva forțelor răului. Se spunea că alungă blestemele și că-l protejează pe purtător de dorințe rele. 

 

Ochi de tigru - proprietati fizice si metafizice

Proprietati ochi de tigru

  • Duritate: Când vine vorba de ochi de tigru proprietati, acest cristal este o varietate de cuarț, cu duritatea 7 pe scara Mohs.
  • Culoare: Piatra ochi de tigru este caldă și radiantă, în nuanțe de galben, auriu și maro, sintetizând frecvențele Soarelui și ale Pământului. Uneori o găsim în nuanțe de albastru și chiar roșu! Ea aduce stabilitate și conștientizare, în timp ce integrează spiritualul cu planul fizic. Ne invață echilibrul între două extreme - bine și rău, întuneric și lumină, yin și yang - și oferă o înțelegere a unității din spatele contrariilor aparente.
  • Efect ocular: Dacă ținem gema în lumina soarelui, intensitatea razelor aurii reflectate și luminozitatea sa vor atrage privirile cu o magnitudine similară cu a omologului său, tigrul. Științific vorbind, acest „efect ocular” se găsește predominant în roci metamorfice, care au proprietatea de a reflecta lumina. Deseori, aceste pietre semiprețioase sunt formate din benzi strălucitoare, care par să danseze atunci când le privești, la fel ca linia orizontului, care începe să pâlpâie într-o zi fierbinte de vară.

Când vine vorba de proprietati metafizice, fiind o piatră de protecție puternică, ochiul de tigru se spune că aduce noroc și succes în viața purtătorului, mai ales pe plan financiar. Acesta sprijină mintea în a se focusa, promovând claritatea mentală și ajutându-ne să rezolvăm problemele în mod obiectiv, detașându-ne de emoții. Este o piatra deosebit de utilă în alungarea fricii și a anxietății, cât și în recunoașterea propriilor nevoi în raport cu nevoile celorlalți. În plus, stabilizează schimbările de dispoziție, ne dă voință, încredere în sine și curaj să ne urmăm scopurile. Poți beneficia de toate aceste proprietăți ale ochiului de tigru purtând-o cabochon în cadrul unor bijuterii sau așezând un copac cu pietre semipretioase în locuința ta.

S-ar putea să îți placă și articolul Piatra Lunii Proprietati


De la semnificația tigrului la piatra ochi de tigru

 

ochi de tigru semnificatie

Piatra ochi de tigru a reprezentat conceptul ochiului atotputernic și a fost considerat sacru, fiind plasat în mormintele faraonilor spre a-i însoți în viața de apoi. Este un talisman misterios și puternic, venerat și temut - un „ochi atotvăzător, atotștiutor”, care oferă celei/celui care îl poartă abilitatea de a observa totul, chiar și prin “ușile închise”. 

Spiritul tigrului este o reamintire a importanței instinctelor primare și a acceptării "umbrei" care se strecoară din întunericul junglei (subconștient) spre a veni în lumină (conștientizare).

În ultimele secunde de viață, prada tigrului este fixată cu privirea pe petele albe de pe spatele urechilor felinei, care seamănă cu doi ochi de tigru mari. Prada este aproape hipnotizată de intensitatea acestei înșelăciuni optice, incapabilă să se elibereze din vrajă. Când tigrul se pregătește să atace, își întoarce urechile spre pradă, cu cei doi “ochi” ațintiți asupra ei, dând impresia că este și mai feroce decât în realitate (de parcă mai era nevoie de acest truc). Cei doi ochi  “falși” de pe spatele urechilor sale pot fi o amenințare și pentru posibilele atacuri din spate, dezarmând dușmanul înainte să fie prea târziu.

Citește articolul Pietre Semipretioase Zodii ca să afli dacă ochiul de tigru este piatra ta norocoasă.

Tigrul joacă un rol central în special în cultura chineză, fiind unul dintre cele douăsprezece animale zodiacale. Marcajele caracteristice de pe blana frunții sale, formând caracterul chinezesc “rege”, au făcut ca tigrul să fie considerat regele animalelor încă din antichitate. Alături de balaur, phoenix și broasca țestoasă, tigrul face parte din cele patru creaturi mitice chinezești, care au reprezentat motive majore în arhitectura, arta și literatura acestei civilizații. 

Dar ce legătură au toate acestea cu proprietatile pietrei ochi de tigru? Această gemă a alimentat imaginația omenirii, de când a fost descoperită de civilizațiile antice și până în ziua de azi, împrumutând din semnificația simbolică a regelui junglei. Misterioasă, puternică, protectoare și caldă sunt doar câteva dintre proprietățile acestui mineral , atribuite de-a lungul timpului.

Așa cum tigrul a fost venerat și respectat ca o creatură asemănătoare unui zeu în arta orientală, tot așa și piatra ochi de tigru a fost considerată sacră, fiind adesea sculptată în amulete și purtată în bijuterii pentru a îndepărta spiritele rele. 

Cercei cu ochi de tigru Podoabele Mele

 

                                 Cercei argint cu ochi de tigru Picaturi de Ploaie


Ochi de tigru - proprietăți vindecătoare


Iată câteva motive care te-ar putea ajuta în decizia de a purta această piatră în permanență cu tine:
 
  • pentru a le întări simțurile de concentrare, precizie, protecție si pentru a combate teama
  • pentru a avea o gândire strategică  și pentru a le da putere să câștige bătăliile.
  • proprietățile ochiului de tigru te încurajează să trăiești cu înverșunare și curaj în toate aspectele vieții tale. Când cauți un plus de curaj care să te ajute să depășești frica sau să-ți asumi riscuri în viața ta, nu există un cristal mai bun
  • când vine vorba de ochi de tigru proprietati vindecătoare, acest cristal isi obține puterea dintr-o combinație de elemente Soare și Pământ. Oferă atât vibrații de împământare, cât și de manifestare a visului pe care îl ai.
  • culoarea sa aurie, strălucitoare, este la fel de îndrăzneață ca și proprietățile sale vindecătoare, care lucrează pentru a echilibra emoțiile toxice și pentru a crea schimbări mentale pozitive.
  • ochiului de tigru este asociat cu chakra plexului solar, a treia chakră dintr-un sistem de șapte. Ca centru energetic care guvernează puterea și încrederea personală, această piatră semiprețioasă ajută la curățarea dezechilibrelor, făcându-te să te simți cea mai puternică și încrezătoare versiune a ta. 
  • ochiul de tigru este un instrument puternic pentru a debloca abundența, făcându-l unul dintre cristalele preferate pentru atragerea succesului financiar. Aceată piatră semiprețioasă te menține concentrat(ă) și hotărât(ă) pe calea ta, chiar și atunci când apar obstacole. 
 

Cum să atragi prosperitatea cu piatra ochi de tigru?

 
Piatra ochi de tigru este cunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale de atragere a prosperității.
 

1. Poartă bijuterii cu ochi de tigru


Purtarea unei bijuterii din ochi de tigru îți păstrează energia încurajatoare aproape de tine în orice moment. Atunci când apar dificultăți sau obstacole care îți stau în cale, purtarea unei brățări sau a unui inel ornate cu această gemă îți face calea mai ușoară spre atingerea obiectivelor.

Ochi de tigru - utilizare in bijuterii
                            Inel argint cu ochi de tigru Podoabele Mele


2. Păstrează-i un loc în poșetă sau în buzunar


Oriunde ai merge, ia cu tine un cristal de ochi de tigru, în geantă sau în buzunar. Când apar probleme financiare, privește piatra și amintește-ți de puterea tigrului. Amintește-ți că ești capabil(ă) de orice, atâta timp cât îți schimbi perspectiva de la una bazată pe frică, la una plină de încredere.
 

3. Combină ochiul de tigru cu alte cristale benefice 

combinatii de cristale cu ochi de tigru


Când împerechezi piatra de ochi de tigru cu un alt magnet de bogăție, cum ar fi piatra citrin vei primi o doză dublă de sprijin și încurajare pentru a rămâne motivat(ă) și concentrat(ă). Jadul este o pereche minunată , deoarece servește ca un memento să rămâi răbdător și înțelept, în timp ce ochiul de tigru te menține puternic și muncitor. De asemenea, malachitul ar putea face un parteneriat grozav alături de ochiul de tigru, datorită design-ului său cu vărtejuri și dungi verzi, care se potrivește perfect cu benzile aurii. În plus, împreună pot fi un magnet de atragere a prosperității și a sănătății.
 

Gânduri finale - ochi de tigru


De la originile sale misterioase și aspectul captivant până la proprietățile sale puternice de vindecare, ochiul de tigru este cu adevărat o piatră prețioasă aparte. Încorporând această piatră încântătoare în viața ta prin bijuterii, meditație, decorarea casei și multe altele, îi poți valorifica energia pentru a-ți îmbunătăți claritatea mentală, echilibrul emoțional și puterea fizică. Lasă frumusețea fascinantă și înțelepciunea străveche a ochiului de tigru să te împuternicească în călătoria ta către creșterea și transformarea personală.
Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 10-16

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!