Top 10 pietre norocoase ale zodiei Berbec

Top 10 pietre norocoase ale zodiei Berbec

Primul semn din zodiac este Berbecul, care vine odată cu echinocțiul de primăvară (21 martie – 20 aprilie). El reprezintă energia vieții (a nașterii) și aduce noi începuturi. In acest articol vom vorbi despre piatra zodiei Berbec principala, dar si despre alte noua cristale norocoase, care pot să-i facă viața mai frumoasă acestui semn zodiacal de Foc. Dar sa începem cu începutul...

CUPRINS
1.
Piatra Berbec - trăsături generale  
2. Piatra principala a zodiei Berbec - DIAMANTUL
3. Pietre norocoase secundare ale zodiei Berbec
   3.1. SAFIR
   3.2. OPAL
   3.3. CUART INCOLOR
   3.4. AMETIST
   3.5. JASP ROSU
   3.6. PIATRA SANGELUI
   3.7. ACVAMARIN
   3.8. AVENTURIN VERDE
   3.9. CARNEOL
4. Piatra norocoasă Berbec - gânduri finale  
 

Piatra Berbec -  trăsături generale


Din moment ce Berbecul este primul semn zodiacal, se cuvine ca el să fie pionierul care deschide calea celorlalti. Cu siguranță nu îi este frică să călătorească în necunoscut pentru a încerca ceva nou. Nativul Berbec este motivat să ajungă pe primul loc și este foarte competitiv. Desigur, este lider înnăscut, capabil să conducă o echipă de oameni pentru a realiza fapte incredibile. Un Berbec este, în general, un individ foarte energic și plin de pasiune. El îmbrățișează viața cu îndrăzneală, depășind fiecare provocare și adulmecând plăcerile care se ivesc în cale. 

Pietrele semipretioase de naștere ale Berbecului i-ar putea ajuta atunci când vine vorba să-si echilibreze optimismul nemilos cu un strop de precauție rezonabilă. Entuziasmul acestui nativ nu are margini și îl tranformă într-un personaj foarte popular. 

Nativii Berbec sunt foarte deschiși la minte și vin mereu cu idei noi. Cu siguranță sunt mai buni să înceapă lucrurile decât să le termine.

Elementul Berbecului este focul, la fel ca a celor din zodia Leu si Săgetător. Simbolul acestui semn zodiacal este berbecul, iar planeta guvernatoare este Marte. Prin urmare, nativii sunt foarte motivați și perseverenți in realizarea obiectivelor. Sunt, de asemenea, curajoși, independenți și impulsivi.

Printre principalele trăsături ale unui nativ din zodia Berbec se numără nevoia de individualitate. Acesta are personalitate puternică, iubește libertatea și își dorește să fie întotdeauna numărul unu. Același lucru se poate spune și despre pietrele sale de naștere! Piatra norocasa principală a zodiei Berbec este diamantul - cel mai dur material cunoscut de către om până în prezent.

Nativii din zodia Berbec sunt creatori de tendințe și deschizători de drumuri. Ei iubesc provocările și nu renunță cu ușurință la planurile lor. Uneori, pot avea un temperament coleric, impulsiv. Să iubești un berbec nu este pentru cei slabi de înger . Dacă poți ține pasul cu ferocitatea și entuziasmul lor, atunci du-te. Cu siguranță va fi o aventură!

Nu ești născut(ă) în zodia Berbec? Sau poate ai in jurul tău persoane dragi născute în alte semne zodiacale pentru care cauți un cadou inedit? Citește articolele de mai jos:

Top 10 pietre norocoase ale zodiei Taur
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Gemeni
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Rac
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Leu
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Fecioara
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Balanta
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Scorpion
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Sagetator
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Capricorn
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Varsator
Top 10 pietre norocoase ale zodiei Pesti


Care sunt cele 10 pietre norocoase ale zodiei Berbec?

 

1. Piatra principala a zodiei Berbec - DIAMANTUL 


Diamantul a devenit piatra "norocoasă" a zodiei Berbec în anul 1912, când Asociația Națională Americană a Bijutierilor a conceput lista moderna a pietrelor zodiacale. Această listă alocă celor douăsprezece luni ale anului calendaristic anumite pietre semiprețioase și prețioase. În ciuda începuturilor sale controversate, această listă este acceptată astăzi pe scară largă ca fiind lista oficială a pietrelor de naștere.

Cu o duritate pe scara Mohs de 10 și un luciu strălucitor, diamantul este într-adevăr o piatră prețioasă deosebită, un simbol al puterii și al iubirii veșnice. Diamantele au fost unele dintre cele mai apreciate pietre prețioase de-a lungul civilizației umane. Ele sunt asociate cu frumusețea, puterea, curajul și regalitatea. Ca atare, piatra norocoasă a zodiei Berbec îi marchează pe acești nativi ca persoane care dețin controlul și autoritatea.

Diamantele se formează adânc în interiorul pământului – la 150 km adâncime - unde carbonul este expus la temperaturi mai mari de 1500 grade Celsius și o presiune uriașă. Astfel, carbonul este transformat de-a lungul miliardelor de ani în piatra prețioasă strălucitoare, extrem de dură, atât de apreciată de către iubitorii de bijuterii. Cu frumusețea, claritatea și strălucirea sa de durată, diamantul oferă războinicului Berbec echilibru emoțional, o minte limpede și o forță interioară de excepție. 

În plus, capacitatea diamantului de a dispersa lumina în cele șapte culori ale curcubeului, un proces cunoscut sub numele de difracție, îi conferă acestuia o strălucire încântătoare. Piatra norocoasă a zodiei Berbec a fost mult timp asociată cu loialitatea, dragostea și relațiile de durată. Se crede că diamantul aduce fericire, sănătate, bogăție și abundență. Lecția în care diamantul sprijină Berbecul este de a învăța să facă echipă și parteneriate de succes. Așa cum diamantul reflectă lumina sub diferite nuanțe, în funcție de unghiul din care este privit, tot așa o problemă poate fi rezolvată prin schimbarea perspectivei.

Cele mai multe magazine de bijuterii cu pietre de naștere listează diamantul ca singura piatra a zodiei Berbec și a lunii aprilie. Acest lucru s-ar putea datora faptului că diamantul are una dintre cele mai bune echipe de relații cu publicul din domeniul gemelor. Cele mai influente case de bijuterii - De Beers și Tiffany - sunt susținătoare vehemente ale diamantelor.

Cu toate acestea, tradițiile antice menționau două cristale folosite ca pietre de naștere ale zodiei Berbec - safirul și opalul - înainte de a fi înlocuite de diamant. În vremurile moderne, cuarțul incolor și topazul alb au fost, de asemenea, incluse ca pietre norocoase secundare ale lunii aprilie, datorită asemănării lor cu diamantul. Ulterior, după 1970, piatra de sinteză cubic zirconia a fost adaugată pe lista pietrelor semiprețioase ale zodiei Berbec, fiind un diamant simulat. 

bijuterii cubic zirconia zodia Berbec

Vezi colecția de bijuterii cu pietre cubic zirconia Podoabele Mele.
 

Varietatea de pietre prețioase și semiprețioase asociate cu zodia Berbec deschide o lume plină de culoare și oportunitatea de a cumpăra bijuterii cu pietre semipretioase la un preț accesibil. Pe lângă piatra norocoasă principală - diamantul - mai există alte nouă pietre semiprețioase secundare ale zodiei Berbec, care accentuează sau echilibrează trăsăturile nativului : curaj, inițiativă, leadership, optimism, nerăbdare și un puternic sentiment de încredere în sine. Vom lua fiecare piatră norocoasă în parte și vom afla de ce este ea potrivită pentru cei născuți în zodia Berbec.


2. SAFIR

 

În vechile calendare arabe, romane, ebraice, ruse și italiene, safirul a fost piatra de naștere originală a lunii aprilie și implicit a zodiei Berbec. Este o piatră prețioasă care vine în mai multe culori, deși varietatea sa cea mai recunoscută și populară este albastrul strălucitor. Cu toate acestea, există safir în culorile roz, negru, verde, galben, portocaliu și chiar alb. Află totul despre safir aici. Se crede că această piatră promovează liniștea și pacea interioară și ajută la eliberarea tensiunii mentale și a frustrării, cu care se confruntă deseori nativii zodiei Berbec. Safirul a fost mult timp asociat cu creșterea spirituală, adevărul, frumusețea și inocența.

bijuterii safir zodia berbec
Vezi colecția de bijuterii cu safir Podoabele Mele.


3. OPAL


Calendarul tibetan, uneori cunoscut sub numele de „calendarul mistic al pietrelor de naștere”, a enumerat opalul drept piatra de naștere a lunii aprilie și a celor născuți în zodia Berbec. Opalul este apreciat pentru irizațiile sale speciale, în culorile curcubeului. Pentru romani, piatra opal reprezenta puritatea și speranța, în timp ce grecii credeau că ar putea spori capacitatea de previziune. Piatra prețioasă opal a fost apreciată de multă vreme ca o piatră a norocului și a magiei - precum și a dragostei și pasiunii.

Opalul etiopian, cel mai recent descoperit din familia sa (1994), este considerat a fi un intensificator emoțional, sporind adevărata natură a Berbecului. Unii spun că întărește voința de a trăi și îi protejează pe cei care îl poartă împotriva negativității, arzând karma. 

opal- piatra norocoasa berbec
Descoperă colecția de bijuterii cu opal etiopian Podoabele Mele.
 

4. CUARȚ INCOLOR

 

Cristalul de stâncă este o altă piatră norocoasă a zodiei Berbec, având în vedere asemănarea sa cu diamantul. De fapt, cuarțul incolor mai este cunoscut sub denumirea de "maestrul vindecător" și poate fi purtat sub forma de piatră fațetată in bijuterii argint sau ca și cristal brut în pandantive sau copaci decorativi cu cristale.

Cuarțul incolor transmite, concentrează, stochează, echilibrează și amplifică energia. De asemenea, va stimula creativitatea, inspirația, claritatea și concentrarea. Vindecătorii moderni folosesc vibrațiile puternice ale cuarțului de stâncă în ritualuri de vindecare.

 

5. AMETIST

 

Fiind indivizi foarte motivați, nativii din zodia Berbec se pot concentra prea mult pe sarcinile lor, în detrimentul celorlalți și al propriei bunăstări. Ametistul aduce un aport spiritual eforturilor lor și îi ajută să atingă un echilibru, să-și canalizeze ambiția într-un mod sănătos.

bijuterii ametist zodia berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu ametist Podoabele Mele.

 

6. JASP ROȘU

 

Jaspul roșu este asociat cu energia focului, la fel ca nativii din zodia Berbec. După cum știm, Berbecul poate fi neliniștit și adesea nerăbdător, iar jaspul este aici pentru a aduce liniștea și echilibrul atât de greu de obținut de către berbecii ambițioși, mereu implicați în acțiuni și planuri. Îndrăzneț și pasional, pe de o parte, jaspul roșu este pe aceeși vibrație cu cea a nativului Berbec, emanând energia focului prin toți porii. În plus, are proprietăți incredibile de împământare, invitând Berbecii să țină un picior ferm pe podea, indiferent cât de sus "zboară" în drumul spre atingerea țelurilor lor. Este o piatră care aduce echilibru, rezistență, curaj și forța interioară necesare unui războinic. 

bijuterii cu pietre jasp rosu zodia Berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu jasp Podoabele Mele.

 

7. PIATRA SÂNGELUI

 

Zodia Berbec pune în evidență energia focului și spiritul războinic, iar piatra sângelui este acompaniamentul perfect pentru aceste teme de putere și sacrificiu. Sângele este energie vitală, care poartă o forță elementară extraordinară. Multe religii încorporează un anumit aspect al sacrificiului de sânge pentru a se conecta cu energia divină a Creatorului.

Jaspul heliotrop de culoare verde-pământiu, cu picături roșii ca de sânge, este un hibrid între calcedonie și jasp. El conectează chakra rădăcinii cu cea a inimii, iar mesajul pe care îl transmite este “Fii aici, acum” – un memento simplu, dar emoționant. A fi în momentul prezent este cea mai bună modalitate de a atenua anxietatea cu privire la planurile de viitor ale nativului din zodia Berbec.

Sezonul Berbecului începe odată cu echinocțiul de primăvară și include, de obicei, sărbătoarea Paștelui, jertfa supremă a lui Iisus Hristos pentru omenire.  Creștinii medievali au crezut că piatra sângelui s-a format din sângele lui Iisus Hristos, îmbibat în pâmântul de la baza crucii pe care a fost răstignit. Nu e de mirare că piatra sângelui a fost folosită de-a lungul timpului pentru a sculpta scenele crucificării. 

La fel ca și piatra sângelui, nativul Berbec va lupta și se va sacrifica pentru cei pe care îi iubește.

bijuterii piatra sangelui berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu piatra sângelui Podoabele Mele.

 

8. ACVAMARIN

 

Acvamarinul, o altă piatră de naștere a Berbecului, mai ales dacă ești născut(ă) în luna martie, este asociat cu procese de eliberare, iertare și încredere. Dacă te lupți cu o criză de gelozie sau dacă te străduiești să eliberezi frustrări vechi, poartă acvamarin. Această piatră blândă ajută la ameliorarea stresului și la găsirea liniștii interioare - ideală pentru a calma un Berbec înfocat atunci când își pierde cumpătul.


bijuterii acvamarin berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu acvamarin Podoabele Mele.

 

9. AVENTURIN VERDE

 

Aventurinul verde este o piatră norocoasă pentru semnul zodiacal Berbec. Poți profita de oportunități cu ajutorul pietrei aventurin. Această piatră semiprețioasă verde stimulează conștientizarea situațiilor norocoase și te încurajează să acționezi pentru îndeplinirea scopurilor tale. Pietrele de aventurin verde sunt conectate cu chakra inimii. Ele energizează sufletul, promovează sentimente pozitive și sporesc optimismul – având trăsături pe aceeași vibrație cu cele ale nativului din zodia Berbec. 
bijuterii aventurin berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu aventurin Podoabele Mele.

 

10. CARNEOL

 

Piatra carneol este conectată cu chakra sacrală și cu energia focului pasiunii. Ea simbolizează creativitate, procese de învățare, curaj, motivație, seducție – trăsături cunoscute nativului din zodia Berbec. Personalitatea sa este marcată de afirmația “Eu sunt”. Berbecul este un semn de foc condus de planeta Marte. Celelalte note cheie ale acestui semn zodiacal sunt inițiativa, acțiunea, curajul, independența și onestitatea. Berbecul este un semn al voinței și al noilor începuturi, care se regăsește complet în energia pietrei semiprețioase carneol.  

bijuterii carneol zodia berbec

Descoperă colecția de bijuterii cu carneol Podoabele Mele.

 

Piatra norocoasă Berbec - gânduri finale

 

Berbecul este un semn zodiacal uimitor care aduce curaj, hotărâre și o atitudine pozitivă in fiecare aspect al vieții sale. Ca o carte deschisă, Berbecii înaintează cu ochii ațintiți asupra premiului. Le place să urce sus și să-și facă treaba corect – cu alte cuvinte, nu sunt rătăciți. Folosind piatra norocoasă a zodiei Berbec cu care rezonează, aceștia își pot îndeplini obiectivele și visurile cu mai multă ușurință.

Oamenii iubesc să fie în preajma Berbecului, mai puțini cei sensibili care se pot simți ofensați din cauza abordării prea sincere a acestuia. Berbecii care investesc timp și energie în pietre semiprețioase si prețioase își pot echilibra viața, având parte de relații armonioase cu cei din jur. În plus, cu toții putem beneficia de utilizarea acestor cristale în perioada anului în care soarele se află în zodia Berbec (21 martie - 20 aprilie).

Ascultă-ți instinctul și alege piatra Berbecului pentru care simți o atracție deosebită. Care este aceasta?

Introdu adresa de email mai jos pentru a primi cele mai interesante articole despre pietre prețioase și semiprețioase + oferte exclusive comunității Podoabele Mele:
Trimite

Suport clienti LUNI-VINERI 10-16

0770773239 contact@podoabelemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!